Haugesund - Viking 4-2
Viking og Haugesund serverte en knokkelkamp av et derby i rundens kveldsoppgjør søndag. Mens stort sett hele landet har badet i sol gjennom denne helgen, kokte det regelrett på Haugesund Sparebanken Arena.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
20 TIMER SIDEN
Mens Viking har fått en varierende start på årets sesong, har FKH på sin side kommet skeivt ut av startblokkene. Haugalendingene stod med to 0-0-kamper før søndagens rogalandsderby, og ventet derfor fortsatt på årets første scoring i 2021-sesongen.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Seksmålsthriller i Haugesund

Velde-kanon

På det tredje skulle det skje for Jostein Grindhaug og gjengen, for allerede etter 24 spilte minutter satt årets første nettkjenning for det hvitkledde hjemmelaget.
Kristoffer Velde plukket opp en ball etter en godt slått corner fra høyre, før han dundret inn FKHs ledermål bak en utspilt Iven Austbø.
Se målet her. Saken fortsetter under videoen.

I ekstase etter å ha satt inn årets første FKH-mål

Haugesund-show

Kristoffer Velde var rett og slett brennhet denne søndagen, og i ett med den stekende kveldssolen sendte angrepsspilleren Haugesund nok en gang til himmels etter drøye timen spilt. Med 1-1 til pause, etter at Veton Berisha hadde utliknet for stavangerklubben sju minutter før hvilen, var det FKH som trykket på i den andre omgangen.
Niklas Sandberg, som leverte intet mindre enn tre målgivende pasninger i kampen, serverte Kristoffer Velde nok en gang, før 21-åringen fra Kopervik nydelig lobbet over Austbø og sendte Haugesund i føringen – for andre gang i kampen.
Det var Haugesund som styrte store deler av oppgjøret, for de hvitkledde fortsatte å mane på – også etter 2-1-scoringen til Velde.
– Dette Haugesund-laget har et veldig interessant offensivt arsenal, konkluderte Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud i sluttminuttene.
Kun fire minutter etter FKHs andre ledermål for dagen, avsluttet tankspiss Ibrahima Wadji et strålende Haugesund-angrep idet han kontrollert bredsidet inn hjemmelagets 3-1-scoring. Alioune Ndour, også kalt Badou, ville også være med på moroa, for på overtid satte inn 4-1.
Veton Berisha fikk seg et trøstemål på tampen, men det hjelp lite for Vikings del, som tapte rogalandsderbyet 4-2 i solsteken i Haugesund.
Se intervju med banens beste, Niklas Sandberg, her:

Kåret til banens beste i derbyet: – Blir ikke bedre enn dette

Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19