• Følg søndagens Eliteserie-runde med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på discovery+ og Eurosport Norge
Stabæk - Molde 0-3
Etter scoring av Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo og selvmål av Ivan Mesik, var det til slutt de hvitkledde som kunne juble for tre svært viktige poeng i toppstriden. Med det passerer Molde fjorårets seriemester Bodø/Glimt på målforskjell, før Glimt skal opp mot Strømsgodset søndag kveld.
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
3 TIMER SIDEN
Stabæk på sin side fikk det aldri til mot Molde, men hjemmelaget spilte uansett en sentral rolle i det som var en vanvittig kamp på Nadderud lørdag kveld.

Kaotisk førsteomgang

For det ble en smått utrolig førsteomgang ute på gresset på Nadderud. Allerede etter 17 minutter lå ballen i nettet, etter at stopper Ivan Mesik på spektakulært vis satte ballen i eget mål fra drøye fire meter. Molde-spiller Ola Brynhildsen stormet fram på venstresiden, før han sendte ballen inn i feltet i retning stopper Mesik. Nyervervelsen så ut som at han prøvde å klarere, men på uforklarlig vis endte den i eget nett og dermed 1-0 til bortelaget.
– Et spektakulært selvmål, utbrøt Discovery-kommentator Asbjørn Myhre i boksen like etterpå.
Se selvmålet her. Saken fortsetter under videoen.

Stabæk-spilleren tabber seg ut: – Et spektakulært selvmål

Tre minutter etter Moldes ledermål plukket Birk Risa opp sitt første gule kort, før han kvarteret senere klønet det til og dro ned Stabæk-spiller Fitim Azemi på høyresiden. Dermed et nytt gult kort og rett i garderoben for Moldes midtstopper.
– Veldig klønete av Birk Risa der. Han vet at han har gult, så veldig unødvendig, var dommen fra Discoverys ekspert Bengt Eriksen i pausen.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Her blir Molde-spilleren utvist

I tillegg til at Birk Risa måtte forlate matta tidligere enn ventet, var også det tilfellet for kantspiller Eirik Ulland Andersen – som pådro seg en skade etter 26 spilte minutter. Rogalendingen kastet med det inn håndkleet og ble erstattet av Rafik Zekhnini.
Og apropos skader. Også Martin Ellingsen måtte forlate banen i smerter. Midtbanespilleren pådro seg en skade i den første omgangen, som han først fikk ristet av seg, før han seks minutter ut i den andre måtte byttes ut.

– Spekket med spesielle situasjoner

Med fem gule kort, ett rødt og selvmål de første 45', var det to smått sjokkerte lag som skulle ta fatt på siste halvdel.
Om ikke den andre omgangen høynet den første, var intensiteten og dramaet som å ta og føle på. Allerede fire minutter inn i omgangen dukket Eliteseriens toppscorer Ohi opp for Molde og doblet ledelsen for bortelaget, før han etter 65 minutter fikk mulighet til å sette sitt andre for dagen fra ellevemetersmerket – etter å selv ha skaffet straffen med påfølgende store protester fra hjemmesupporterne.
Ballen gikk rett i tverrliggeren, så dermed fortsatt 0-2 på Nadderud.
– Denne kampen er jo spekket med spesielle situasjoner, utbøt kommentator Asbjørn Myhre like etter straffebommen.

Ohi-dobbel

Stabæk og Eirik Kjønø manet sine tropper framover gjennom den siste omgangen, men slet med å trenge gjennom et kompakt og solid Molde-forsvaret.
Og som det ofte skjer når lag presser for scoring i den ene enden av banen: Det åpner seg store rom i motsatt ende. Når motstanderlaget attpåtil har Ohi i feiende form, var det simpelthen ikke noe annet å si enn at to ble til tre, etter at Zekhnini sendte ballen elegant videre til en umarkert Ohi – som igjen sendte ballen forbi Sandberg i hjemmeburet.
– Deilig å sette den og drepe kampen, sa Ohi til Discovery etter kampen.
Flere mål ble det ikke i denne svært høyinteressante kampen på Nadderud.
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
4 TIMER SIDEN