Etter fem minutter stjal Fredrik Haugen ballen da Sandefjords målvakt Jacob Storevik skulle spille seg ut, og bergenseren satte enkelt inn 1-0 til bortelaget mellom beina på Storevik, som kastet seg fram i forsøket på å avverge egen feil.
– Jeg bommer med noen centimeter, og da går den til motspiller. Jeg tar på meg skylda for det målet, sa Storevik til Discovery etter kampen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Her går det galt for Storevik: – En gavepakke!

Og vondt skulle bli til verre for vertene. Etter 55 minutter ble Ian Smeulers utvist etter en takling som bakerste mann. Kornelius Normann Hansen så ut til å komme alene med Storevik, men Smeulers kastet seg ned og taklet ham. Dermed var det tidlig dusj for nederlenderen.
Det så ut til at Sandefjord hadde dekket Normann Hansen med tre spillere, men dommer valgte likevel å sende ut Smeulers.
– De to siste målene kommer som en konsekvens av det røde kortet. Vi ønsker å vinne og gå framover, så møter vi et lag som er helt motsatt, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

Jubilant

Med ti minutter igjen doblet Pål Alexander Kirkevold ledelsen og sikret seieren med et flott hodestøt, før Jeppe Moe satte sitt første eliteseriemål til 3-0 i sin eliteseriekamp nummer 100.
– Det er helt surrealistisk. Jeg spilte ikke i hele fjor på grunn av skade, og jeg har bloitt mobbet av kompiser. Det var ingen stor kamp, men når de får det røde kortet gir det oss litt håp, sa Moe etter scoringen.
Stabæk-trener Eirik Kjønø var svært fornøyd etter lagets første seier på seks forsøk.
– Det er selvfølgelig veldig deilig. Vi trengte en god opplevelse, holder nullen og ta tre poeng hjelper. Vi har bedre kontroll i dag, sa Stabæk-treneren.

– Bare starten

Sandefjord fikk ikke ballen i mål og truet aldri Stabæk-laget som med seier fikk seg en virkelig moralboost.
– Vi kan ikke være bekjent av dette her, sa Storevik.
I Stabæk var det bedre stemning, og de var alle klare på at de skulle fortsette mot Strømsgodset i neste kamp.
– Dette er bare starten, sa Moe.
Etter seieren er Stabæk ett poeng fra kvalifiseringsplass, og det var dermed en meget kjærkommen seier for Bærum-laget. Sandefjord har på sin side ni poeng ned til Stabæk.
(©NTB)
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51