• Se studio oppsummere onsdagens kamper i Fotballrunden på Eurosport Norge og Dplay fra klokken 22:00. Sikre deg tilgang her!
Sarpsborg 08 - Sandefjord 0-0
Det stod mye på spill på Sarpsborg stadion onsdag kveld.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Både hjemmelaget og gjestene fra Sandefjord kunne sikre fornyet kontrakt i Eliteserien, der bortelaget kun trengte et uavgjort resultat for å sikre spill i Norges øverste nivå i 2021.

Stygg Thomassen-skade

Sarpsborg 08 trengte en seier for å fjerne all tvil om nedrykk til OBOS-ligaen, men det var andre ting enn mål og tre poeng som kom havnet i fokus i «Solbyen» denne kvelden. Kun noen få minutter etter at dommeren satt i gang den andre omgangen – etter en målløs første halvdel – stoppet det meste opp i Sarpsborg.
Joachim Thomassen og Kristoffer Normann Hansen havnet i en løpsduell på kanten av sekstenmeteren, der førstnevnte pådro seg en ordentlig vridning i ankelen idet 08-backen landet forkjært på kunstgressmatta. Thomassen fikk medisinsk hjelp i flere minutter, før han ble trillet ut av banen på båre og ble erstattet at Joachim Soltvedt.
– Au, au, au. Dette kan være snakk om en langvarig skade. Kan ikke skjønne noe annet, sa Eurosports fotballekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte.
Etter kampslutt snakket Sarpsborg 08-lege Chubaka Rubasha med Eurosport, og sa følgende om skaden til Joachim Thomassen.
– Joachim var veldig uheldig der. Det ser ut som at han har fått en kraftig vridning. Han trodde selv at det var snakk om et brudd, men det ser mest sannsynlig ut som en leddbåndskade, informerte legen, som også forklarte at det er snakk om den samme ankelen som Thomassen har hatt trøbbel med tidligere.
– Hva kan du si om alvorlighetsgraden?
– Det er vanskelig å vurdere leddbåndskader. Det kan gå alt fra noen dager til noen måneder, svarte Rubasha.

Utvisning

Vondt skulle bli til verre etter at kapteinen måtte forlate banen for hjemmelaget, for drøye sju minutter senere måtte nok en Sarpsborg 08-spiller forlate banen. Denne gangen var det ingen andre som kom inn, for Ole Jørgen Halvorsen pådro seg sitt andre gule kort etter en etterslenger på Marc Vales.
Sarpsborg 08 måtte dermed fullføre kampen med ti mann.
– Nå er jeg mest skjelven. Jeg visste hele veien at om dette skulle ryke, så hadde jeg blitt syndebukken, sa Ole Jørgen Halvorsen til Eurosport etter å ha sett store deler av den andre omgangen fra sidelinjen.
Se intervjuet med Halvorsen her – saken fortsetter under videoen.

Så lagkameratene kjempe inn ett poeng etter å ha blitt utvist: – Jeg er helt kvalm

– Veldig synd at trenerteamet ikke får fortsette

Mye stopp i spillet, flere skader og mye nerver var stort sett hovedingrediensene i onsdagens batalje. Til tross for en målfattig affære, var det omsider Sandefjord-spillerne som kunne trekke et lettelsens sukk etter at dommeren blåste av oppgjøret i gamle Østfold fylke.
Med 33 poeng er det dermed umulig for Sandefjord å ende på den beryktede 14. plassen, mens det kun er formaliteter som gjenstår i den siste runden før Michael Stahre og Sarpsborg 08 også kan juble for fornyet kontrakt i Eliteserien.
– Dette har vært en lang prosess, og jeg er veldig stolt i dag. Dette fortjenter guttene, så all ære til spillerne som har beviust at de er i stand til å konkurrere på dette nivået, sa en tydelig fornøyd Cifuentes til Eurosport etter kampen.
Harmeet Singh utnyttet muligheten til å skryte av Martí Cifuentes og resten av trenerteamet.
– Det trenerteamet som har vært her er kanskje det beste jeg har jobbet med. Jeg føler jeg har lært noe nytt hele veien, uttalte Harmeet Singh etter kampslutt, før han fortsatte:
– Veldig synd at trenerteamet ikke får fortsette. Det kunne blitt noe veldig stort.
Sarpingene står med -5 i målforskjell, mens Start som foreløpig innehar kvalikplassen, står med -19. Noe som betyr at Sarpsborg 08 virkelig må åpne alle sluser i sesongens siste kamp mot Molde.
– Det er helt ufattelig deilig at vi tar med oss ett poeng her i dag. Vi viser en enorm karakter med ti mann, fortalte en svært lettet Ole Jørgen Halvorsen etter kampen.
Se hva Cifuentes sa etter at Sandefjord sikret plassen i Eliteserien.

Cifuentes ledet Sandefjord til fornyet Eliteserie-kontrakt: – Jeg er veldig stolt

Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00