Odd - Bodø/Glimt: 0-4
Det var et Odd uten Torgeir Børven som tok i mot Bodø/Glimt i den femte serierunden. Begge lag kom fra seier i forrige runde, men etter fire scoringer av Glimt tok de tre nye poeng og ligger fortsatt på tabelltopp etter fem strake seiere.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Det er klart at det var ikke dumt å få det første målet hvor de blir ti mann. Da er jo egentlig kampen ødelagt for Odd. Vi har spilt mot ti mann før vi og det holdt vi på å hive bort, men i dag føler jeg vi er mye mer konsentrert og gjør jobben, lar de løpe og da blir det en bra gjennomført kamp som krever sitt når man spiller med en mann mer, mentalt, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.
– Det ble veldig greit. Jeg føler vi starter kampen ok, så får vi den situasjonen hvor de får en mann utvist og da blir det tøft for dem. Jeg synes vi faller litt ned i første omgang, men overall så er det en ok prestasjon, men det er en kamp vi skal vinne når ting blir som de blir, sa Jens Petter Hauge etter kampen.

Rødt kort og straffe

For det var etter 15 minutter at det ble dømt straffe til Glimt og Odds Espen Ruud fikk direkte rødt kort og måtte gå i garderoben. Det var Kasper Junker som kom på løp for å motta innlegget fra Jens Petter Hauge, men ble hektet rett foran mål av Ruud.
– Rødt kort til Espen Ruud! Det er riktig, det er riktig, utbrøt Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studio da han så situasjonen først.
Men etter en nærmere kikk på hva som skjedde hadde panelet diskutert situasjonen ytterligere.
– Jeg synes det er strengt med rødt kort, sa Sarpsborg 08-spiller Nicolai Næss, som var gjest i dagens studio.
– Det er gult kort. Det er et forsøk på å ta ballen, også feller han Junker og da vil jeg si det er gult kort og straffe, sa Eurosports ekspert Bengt Eriksen.
– Årets vanskeligste ekspert-øyeblikk, for jeg synes bildene er litt vriene å se. Så klart er det et forsøk på å ta ballen, men det er jo ikke sånn at han er sykt nære å ta den heller. Det er utrolig vanskelig, så jeg skal ikke arrestere han, sa Jonsson seg enig i.
Se hele diskusjonen i studio her:

Diskuterer det røde kortet: – Årets vanskeligste ekspert-øyeblikk

Etter kampen fortalte Espen Ruud hvordan han opplevde situasjonen med Junker.
– Jeg innrømmer at jeg var borti han. Jeg gjør et forsøk på å nå ballen, han prøver å nå ballen, men ingen når ballen. Den går rett gjennom feltet. Det føles veldig strengt da å få rødt kort og straffe imot seg på den, sa han.
– Er du enig i straffen men ikke det rød kortet?
– Det er vanskelig for meg, jeg er ikke dommer. Men rødt kort føles veldig strengt når jeg gjør det forsøket på å ta ballen, sa han.
Se intervjuet med Ruud her:

Innrømmer at det var kontakt før utvisningen, men: – Rødt kort føles veldig strengt

Glimt-ledelse til pause

Men Phillip Zinckernagel var trygg fra straffemerket og satte inn 1-0, mens hjemmelaget måtte fortsette med ti mann på banen.
Kort tid senere la Glimt på til 2-0 og med samme oppskrift som tidligere. Etter godt spill foran Odd-målet fikk Kasper Junker pirket ballen inn i mål etter pasning fra Jens Petter Hauge.
– Å herregud! Så slår Glimt til med reprise. Det er en kopi. Vi tror at det er reprise, utbrøt Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studio.
Det betydde at bortelaget gikk til pause med ledelsen. Og Junker som var involvert i situasjonen hvor Ruud fikk rødt kort, var helt klar på at det var riktig dømt.
– Ja, det synes jeg. Det er klart straffe. Det er stor ros til dommeren for å dømme det, det er ikke alle som hadde dømt den. Så jeg synes de gjør godt arbeid i dag, det må jeg si, sa Junker til Eurosport.
Se straffescoringen her:

Rødt kort til Ruud og straffescoring til Glimt – se situasjonen her

Flere scoringer

Glimt åpnet andre omgang med en ny scoring. Kun to minutter etter fløyten blåste av satte Marius Høibråten inn det tredje Glimt-målet for kvelden med et skudd fra rundt 20 meter.
Men bortelaget var ikke ferdig. Etter 67 minutter var det Sammy Skytte sin tur å sette inn et mål. Philip Zinckernagel slo innlegget til Skytte som ventet foran Odd-målet og satte den i venstre hjørnet.
Dermed ble det tre nye poeng for Glimt, som ligger på tabelltopp.
Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Odd - Bodø/Glimt (0-4)

Odd-trener Jan Frode Nornes kunne bare berømme Glimt etter seieren.
– Når Espen blir utvist og de får satt den straffen, så er forskjellen altfor stor. Bodø/Glimt er et fordømt godt fotballag og vi skal spille med en mindre i 75 minutter, det blir tungt. All ære til Bodø/Glimt, de bare kjører og maler. Det er Norges beste fotballag sammen med Molde, sa Nornes til Eurosport etter kampen.
Han fikk også se straffesituasjonen igjen og sa dette:
– Jeg kan ikke regelboken utenatt. Det er mulig han toucher han der og da er det straffe og hvis han fratar han den opplagte scoringsmuligheten så er det rødt kort. Det er det reglene sier. Det er klart vi blir veldig preget av det, men det får vi ikke gjort noe med nå. Vi må bare fokusere videre. Vi møtte et veldig godt fotballag i dag og vi må bare riste av oss skuffelsen også må vi frem mot brystkassen mot Haugesund.
Neste kamp møter Odd Haugesund 5. juli klokken 18.00, mens Glimt tar i mot Brann. Kampene kan du se på Dplay.
Se hele intervjuet med Nornes her:

Tror Glimt vil være med i gullkampen: – Norges beste fotballag sammen med Molde

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49