I forrige uke kom Ranheims daglige leder Frank Lidahl med en kraftsalve mot permitteringstrenden i norske fotballklubber. Særlig Strømsgodset fikk så ørene flagret og ble hengt ut som verst i klassen av trønderklubbens frittalende leder.
Han mener norske fotballklubber har hatt for dårlig økonomisk styring og at korona-krisen brukes til å kvitte seg med kostnader.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
7 TIMER SIDEN


– Fotballen må stå samla

Drammensklubbens daglige leder, Dag Lindseth Andersen, valgte å ikke kommentere beskyldningene fra Lidahl direkte den gang, men forteller i Eurosports podcast «Indre bane» at Godset valgte å ta kontakt med 42-åringen for å rense lufta.
– Jeg har ingenting i mot Frank Lidahl, humrer Lindseth Andersen.
– Vi var på Englandstur sammen i fjor, og sist vi spilte mot Ranheim ble jeg tatt strålende i mot av både parkeringsvakta, publikum og alle andre. Jeg tar det der som et utspill man av og til kommer med uten å kanskje helt tenker deg om, sier Godset-sjefen, før han sier at det var kollega Jostein Flo tok opp telefonen og tastet inn Lidahls telefonnummer.
Sportssjef Flo sier han i utgangspunktet har andre ting å drive med i disse tider enn å røyke fredspipe med Ranheim-leiren.
– Nei, det er ikke det jeg vil bruke tid på, men det handler om at vi i fotballen står litt samla i denne situasjonen som er. Det er ingen manual på hvordan vi skal håndtere dette, det er ingen så vidt jeg vet som har vært borti dette før. Det er en unntakstilstand og da må vi ta hensyn og ha respekt for hverandre i denne settingen, sier Flo i podcasten.

Permitterer for å være føre var


I fjor gikk Strømsgodset 12 millioner kroner i underskudd. Det ble satset friskt på nye koster på sommeren, da både ny trener og et halvt nytt lag ble hentet inn. Samtidig kvittet man seg med tunge lønnskostnader gjennom avgangene til stjernespissene Marcus Pedersen og Mustafa Abdellaoue.
Godset reddet som kjent plassen, mens Ranheim rykket ned – med et resultat på nesten to millioner kroner i pluss. Nå har de blå og hvite i Trondheim valgt å ikke permittere spillere og ansatte, mens de mørkeblå og hvite i Drammen har gjort nettopp det.
For å være føre var, sier Lindseth Andersen.
– Den klubben i Norge som ikke sitter i en vrien situasjon i dag, da må du i så fall akkurat ha solgt en spiller og fylt opp kontoen din, og for oss er det ikke sånn. Grunnen til at vi gikk ut med permitteringer raskt er at vi resonnerte oss fram til at dette er en situasjon som kanskje vil vare en stund.
Før han utdyper:
– Hvis klarer å skyve kostnadene foran oss vil vi klare å holde ut lengre, ikke fordi det er en akutt økonomisk krise i Strømsgodset. Vi snakket med både trenere og spillere om det, og valgte den løsningen raskt, istedenfor å ta av den kassa med én gang. Men så er det aldri hyggelig å permittere noen, men etter at NTF, Trenerforeningen og NISO avklarte at dette var et permitteringsgrunnlag, så valgte vi å gjøre det for å sikre arbeidsplassene våre for framtida – selv om det ikke er med lett hjerte. Så skjønner jeg at Frank Lidahl opererer annerledes, sier Andersen.

Uaktuelt med salg til Ranheim


Nettopp dette var det Lidahl rettet pekefingeren mot i forrige uke. Samtidig kom LSK på banen senere torsdag (etter at podcasten Indre bane var spilt inn) og kom med tilsvarende kraftsalve.
Lidahl spøkte i forrige uke med at han ikke hadde hatt noen skrupler med å signere permitterte Strømsgodset-spillere, men at det neppe er aktuelt siden de både er 1) ikke fra Trøndelag og 2) for dyre i drift.
Diskuterte dere overganger for Strømsgodset-spillere i den samtalen?
– Nei, de hadde for høy lønn, alle i Godset. Så det ble ingen overganger der, ler Flo.
– Men dette med salg av spillere er jo noe de fleste norske klubbene lever av. Og vinduet er åpent midt oppe i krisa. Vi ville skape ro i klubbene mot slutten av vinduet. Det var litt interesse for våre spillere, men selger vi en spiller må vi også kjøpe i et marked der det er veldig urolig i disse tider. For oss er det viktig å ha stabilitet, for vi har litt annet fokus enn kjøp og salg av spillere nå, oppsumerer Strømsgodsets sportssjef.

Indre bane i karantene: Slik blir Godset-framtiden uten Drammenspatriotene

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
9 TIMER SIDEN