Oppdatert 27/09/2020 klokken 21:22 GMT+2

Tommy Høiland kom fra benken og var med på å dytte Mjøndalen enda lenger ned i nedrykksgjørmen.

Tommy Høiland og Viking

MJØNDALEN (Eurosport):
Mjøndalen - Viking 1-2 (1-1)
Resultatet gjør at Mjøndalen nå har 12 tap på sine siste 14 kamper. Det er rett og slett bekmørkt over Consto Arena om dagen. Viking tok på sin side et stort steg ut av alt som har med nedrykksstrid å gjøre. Det samme kan ikke bruntrøyene si etter å ha gitt bort ledelsen de så tidlig skaffet seg.
1-0 kom allerede etter minutter spilt da Nakkim headet inn til Liseth som ekspederte. Eliteseriens kanskje største formspiller, Zymer Bytyqi, utlignet for gjestene etter halvtimen spilt, da innlegget fra Bjørshol gikk gjennom hele feltet. Så var det ingen andre enn Tommy Høiland som skulle gjøre vondt verre for Mjøndalen. Ringreven dukket opp halvveis ut i andreomgangen og hælflikket et hardt innlegg i mål bak Makani.
Til tross for et massivt press, klarte aldri Mjøndalen å utligne. Og Høiland kunne faktisk scoret to, hadde det ikke vært for stolpen. Vegard Hansen og co. er dermed fortsatt på nedrykksplass, og de kan prise seg lykkelige over at også Start tapte sin kamp, for det er fortsatt bare ett poeng opp til kvalik.

Gledet seg over innbytterne

Bjarne Berntsen sa dette til Eurosport etter kampen:
– Vi får et flott mål i andreomgangen med Sebulonsen og Høiland, det er veldig gøy for dem. Også vinner vi krigen utpå der, det er viktig.
Kampen ble akkurat slik jeg så for meg. Det var kontringer og dødballer vi måtte stoppe dem på, og det klarte vi ved å krige i andreomgangen, sa han.

Skuffet over sjansesløsing

Vegard Hansen, trener i MIF, var først og fremst skuffet over et ineffektivt lag.
– Det er veldig mange sjanser og veldig store sjanser, som vi ikke setter. I tillegg er det skrekkelig hvor lettkjøpte de målene deres er. Ellers er vi med i banespillet og leverer en ålreit prestasjon, men det er de enkeltsituasjonene som gjør forskjellen.
Det var fremgang i overgangsspillet og på dødballene, men vi står igjen med null poeng. Det er bittert.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):

Viking gjorde vondt verre for Mjøndalen

Spiss-skade og bytte-bonanza

Omtrent halvveis ut i omgangen måtte Shuaibu Ibrahim av med skade etter å ha scoret alene med Austbø og deretter fått målet annullert for offside. Spissen landet vondt på skulderen og lå og vred seg i smerter. I pausen viste bildene at han ble hjulpet ut i en bil til sykehus.
Eurosport er på stedet og får opplyst at skulderen ble slått ut av ledd og at man også fryktet et brudd. Lars Olden Larsen kom inn for Ibrahim, spilte fram til pause, før han også måtte gi seg og ble erstattet av William Sell.
Viking måtte også gjøre bytter i pausen. Veton Berisha slet med det ene benet og ble erstattet av Tommy Høiland, mens De Souza ble erstattet av Østensen.

MIF kritisert av motstander før kampen

Før kampen ble Tobias Heintz, gjest i kveldens direktesending, spurt om Mjøndalens problemer. Heintz spilte selv mot nettopp MIF for en uke siden, da de tapte for Sarpsborg 08.