– Det har vært slik en stund. Bare tull hele tiden. Det gikk greit og fint den første måneden. Så begynte det å bli rør, sier Pedersen til Discovery.
Pedersen spilte sist sesong for Ankaraspor på nivå to og leverte solid med åtte mål på 13 kamper, men greide ikke å hjelpe laget fra nedrykk.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Dermed kunne han fritt signere for en ny klubb, og valget falt i juli på Tuzlaspor fra Istanbul i samme divisjon.
Noen måneder senere har han revet kontrakten i to.
– Da jeg kom ned virket alt egentlig helt greit. Jeg visste at de leide stadion og at den ikke var så stor. Treningsbanen fikk jeg ikke sett før etter jeg hadde signert. Jeg vet ikke om jeg hadde signert hvis jeg hadde sett den først. Det var dårlige greier, sier Pedersen og legger til:
– Så har det egentlig bare gått sakte, men sikkert nedover. Jeg var drittlei, rett og slett.

Fikk ikke lønn

Ifølge Pedersen fikk han lønn den første måneden. Så ingenting. Han er usikker på om det bare gjaldt ham eller alle.
– Man vet jo ikke, du kan liksom ikke stole på noe som blir sagt, du må stole på magefølelsen. Det er ikke noe som blir snakket om heller, det med lønna, til andre. Jeg skjønte at noen holdt ut litt lenger og kanskje har fått litt og litt. Hvert vindu har de gitt litt til de spillerne som fortjener det, sier Pedersen.
– Hvordan har det vært å leve uten lønn?
– Det har ikke vært kjempekult. Jeg dro ned dit for å tjene greit og oppleve en fotballkultur. Jeg tenkte det skulle bli mye folk på tribunene, men jeg måtte se langt etter begge deler, gitt, sier spissen og gliser.
Litt mer alvorlig tilføyer han:
– Det ble kjedelig. Det tærer på, på hvordan du går rundt og tenker og har det. For min del skal det være veldig verdt det, å flytte fra familien og dattera mi (4,5 år). Når jeg først gjør det, skal alt være tipp-topp. Når det ikke er det, gidder jeg ikke være borte fra dem.
I forrige klubb presterte han som nevnt bra med scoringer på få kamper, men denne gangen endte han uten scoringer på åtte kamper.
– Jeg husker ikke forrige gang jeg ikke scoret på åtte kamper. Det var en litt annen setting i forrige klubb. Ankaraspor er en litt større klubb og ting var vel litt bedre der, selv om det også var litt rør med pengene. Det er litt forskjell på bonusene som blir gitt ut fra klubb til klubb. Det får du, det er en greie. Du får cash før du spiller neste kamp. Det greide jeg å leve greit på, da går det greit når du vet du får noe.
– I tillegg var treningsbanene og fasilitetene litt annerledes.
– Hvordan var prosessen da du signerte, da, kunne du gjort noe annerledes?
– Jeg kunne kanskje vært litt mer iskald og ikke bare bestemt meg for at «vi gjør dette her». Det var en del klubber i førstedivisjonen der og jeg kunne signert for dem som ligger på toppen nå. Jeg har hørt i hvert fall at det er mer ryddig der. Men jeg kunne også valgt en bedre klubb og bedre system. Eller et annet land, for å være helt sikker.

Brukt på midtbanen

På banen ble det heller ikke noe minneverdig opphold for Hamar-gutten, for laget som er nummer syv av 19 lag.
– Det gikk bra de første to kampene, vi skapte veldig mye og det var mye som skjedde i boksen. Jeg hadde vel tre-fire stolpeskudd i de første kampene. Så ble vi bare mer og mer tamme.
– I Ankaraspor følte jeg spillet ble lagt litt mer opp etter meg og den spissen jeg er, og det ble mye innlegg i boks og slike ting. Nå følte jeg det bare ble ego-show og at de skulle tråkle med ballen helt frem. Det er ikke helt min styrke det, så det ble litt krasj begge deler.
I tillegg ble den kraftfulle midtspissen brukt en del som en offensiv midtbanespiller, som skulle droppe ned i leddet og løpe.
– Det er heller ikke det jeg er best på. Jeg sa klart fra om det også, sier Pedersen.
Nå har han gitt opp å få pengene han mener klubben skylder ham, utbetalt.
– Jeg har jo terminart kontrakten og dratt, så de pengene tror jeg at jeg kan se langt etter. Slik er det, det er ikke noe jeg kan sitte å tenke på. Jeg kunne sikkert gjort ting annerledes og gått noen andre veier, men det hadde tatt veldig lang tid. Jeg kjente at det går ikke.
– Hvordan var det da du terminerte kontrakten?
– Det ble jo krangling. Det var ikke bare-bare å gjøre det, heller. Jeg trenger ikke si så mye om hva som skjedde og hva som ble sagt, men det var ikke lett. Det tok noen uker før det kom i boks.
Nå er Pedersen hjemme på Hamar.
– Det er jeg veldig glad for nå.

Vil spille i Norge

Planen fremover blir å holde seg i gang frem til januar. Ifølge ham er formen ålreit og en liten kjenning i en hamstring for tre-fire uker siden er på vei til å leges.
– Jeg håper jeg skal få prøve meg i norsk fotball igjen. Så får vi se hva som kommer opp og hva som er aktuelt. Ta det derfra. Jeg er ikke noe bekymret for formen.
– Hvorfor Norge?
– Det har litt med at jeg har lyst til å være tilgjengelig for de rundt meg og dattera mi. Ha fokus på det. Hun begynner snart på skolen og slike ting, så da er det greit å være der.
Før han dro på eventyr til Tyrkia, spilte for han for HamKam i OBOS-ligaen. Da ble han klubbens toppscorer med ti mål.
Denne sesongen har HamKam rykket opp til Eliteserien.
– Det hadde vært spennende det. Jeg var jo kjempeglad da det ble klart at de rykket opp. Jeg fryktet litt at noe kunne skje, som vanlig, som gjorde at de ikke greide det likevel, men de har vært helt overlegne i år og det har vært morsomt å se.
Til Hamar Arbeiderblad, som omtalte saken først, svarer sportssjef Espen OIsen at de ikke trenger å ta en eventuell dialog gjennom media.
– Nå prioriterer vi de spillerne vi har, og er samtidig i dialog med noen andre. Marcus Pedersen er ikke blitt diskutert ennå. Jeg har for så vidt hatt en dialog med Marcus hele veien, fordi vi kjenner hverandre. Så får vi se hva det blir til.

Rørt Rekdal hyller laget: – Aldri vært med på noe sånt

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51