– Jeg hadde nok ikke dukket opp i Bodø nå om det ikke hadde vært for korona. Det har vært noen krevende måneder i Danmark, der jeg har hatt minimalt fysisk kontakt med familien i Norge, så det er hovedgrunnen til at jeg nå er tilbake i Glimt.
Det sier en glad Vegard Leikvoll Moberg til Eurosport etter at det ble bekreftet at osingen vender tilbake de helgule fra Nordland.
Eliteserien
Nils Arne Eggen er død
13 TIMER SIDEN
29-åringen fra Os – lokalt kjent som «Trollmannen fra Os» – gikk fra Sogndal til Bodø/Glimt i 2017, og har tilsammen lagt bak seg 77 kamper for de helgule. Nå har Moberg har signert en avtale med Bodø/Glimt ut 2020-sesongen.

Kontaktet Knutsen selv

Utenlandseventyret i danske Silkeborg gikk ikke helt som planlagt for den høyreiste midtbanespilleren. Moberg har ikke spilt en kamp for det danske laget siden 8. juli, og for kun få dager siden ble partene enige om at kontrakten skulle avsluttes.
Hovedpersonen selv er tydelig lettet over å nå være gjenforent med Kjetil Knutsen og resten av det helgule laget.
Leikvoll Moberg ringte nemlig selv til gamletreneren for å forhøre seg om muligheten for en retur.
– Jeg kontaktet Kjetil for å sondere mulighetene for å komme tilbake til Glimt, og jeg er veldig takknemlig for at han ville ha meg tilbake, sier Moberg.
Moberg er tydelig på at han ikke ønsket å føle seg som en "gratispassasjer" på det helgule toget på toppen av Eliteserien.
– Vi har alle muligheter for å dra dette i land, men jeg hadde ringt til Kjetil om Glimt hadde ligget på sjuendeplass også.
Selv er han, i likhet med de fleste andre i Norge og i det store utland, svært imponert over det de tidligere – og kommende – kollegaen har fått til denne sesongen.
– Først og fremst er det de har levert i år helt vanvittig. Det er bare å ta av seg hatten. Det er nok gøyere å være på innsiden enn på utsiden, så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, fortsetter midtbanespilleren.

Keeperhelt

Vegard Leikvoll Moberg huskes kanskje best for kampen på Consto Arena 6. april 2019, da han på stillingen 4-3 til Bodø/Glimt måtte inn for å spille keeper i de siste avgjørende minuttene. Moberg slapp inn 4-4-målet, men det ble fort glemt etter at Håkon Evjen dundret inn 5-4 til Glimt i en aldeles forrykende fotballkamp.
– Er ambisjonene å danke ut Jonas Kolstad som tredjekeeper nå?
– Ja, selvfølgelig, sier en lattermild Moberg videre.
Vegard Leikvoll Moberg har tidligere vært kaptein for Åsane, og står med 118 kamper for OBOS-ligaklubben. Moberg hadde Kjetil Knutsen som trener i bergensklubben, før midtbanespilleren gikk til Sogndal i 2016. Året etter ble Knutsen klar for Glimt, og i mars 2017 ble Moberg hentet til nordlandsklubben av sin gamle sjef.
Den tidligere Åsane-kapteinen har foreløpig signert en avtale med Bodø/Glimt ut 2020-sesongen, men utelukker ikke at han fortsetter også etter årskiftet.
Eliteserien
Følges av RBK og Molde – gir klar beskjed om stopperkometen
16/01/2022 PÅ 16:54
Eliteserien
Stølås-exiten bekreftet: – Kom neppe til å få sentral rolle hos oss
13/01/2022 PÅ 15:12