Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristian Eriksen klar for Molde

Oppdatert 02/08/2022 klokken 16:05 GMT+2

Tirsdag kom endelig bekreftelsen. HamKam-talisman Kristian Eriksen (27) er klar for Molde.

Kristian Eriksen under kampen mot nettopp Molde tidligere i juli.

Foto: NTB

Overgangssagaen rundt Kristian Eriksen (27) er historie. Tirsdag ettermiddag signerte han en avtale som gjør han til Moldes nye angrepsvåpen. HamKam-talismanen skal spille med nummer 20 på ryggen, og har signert en avtale med klubben ut 2026.
Det bekrefter Molde på sine hjemmesider.
Ifølge VG og TV 2 selger HamKam Eriksen for drøye 15 millioner kroner, noe som gjør salget til Kammas største gjennom alle tider.

Salgsrekord

HamKams sportssjef Espen Olsen sier til hamkam.no at de rett og slett ikke kunne si nei til det Molde la på bordet for Eriksen.
– Til slutt ble denne overgangen for stor til å kunne si nei. Det er en historisk stor avtale for oss, noe vi til slutt måtte godta. Vi ønsker å takke Kristian for innsatsen han har lagt ned for HamKam og alt han har betydd for klubben både på og utenfor banen, meddeler han.
Tidligere var rekorden på ti millioner kroner, da Petter Vaagan Moen gikk til Brann i sin tid. Rosenborg signerte stopper Sam Rogers i vinter, der prislappen lå på drøye sju millioner kroner.
– Veldig spennende med nye utfordringer! Jeg seg fram til å møte nye lagkamerater, og folk både i og rundt klubben. Det blir en litt annen hverdag, men en utfordring jeg gleder meg veldig til, sier Kristian Eriksen til sin nye klubb.
Både Bodø/Glimt og Molde kjempet lenge om underskriten til Eriksen, og til slutt var det moldenserne som kom med mest penger.

– I en egen liga

Discovery-ekspert Jonas Grønner sammenligner det siste døgnet med Deadline Day.
– Det var nesten Deadline Day-fakter over det. Grunnen til at det smalt så kraftig og at prisen ble presset opp, var at de hadde dårlig tid. Da kunne HamKam lene seg tilbake og se prisen stige. Det har vært masse interesse rundt han lenge, og jeg tror Eriksen var en spiller både Bodø/Glimt og Molde ønsket å få plass før de avgjørende rundene i Europa, sier han.
Og Grønner tror at Eriksen kommer til å spille like bak Fofana i Molde-elleveren.
– Kristian Eriksen er en enorm signalspiller og presspiller. Der er han omtrent i en egen liga i Norge. Du har en spiller som virkelig legger ned mange meter og passer godt inn i de kampene. Jeg forventer at han skal gå inn nærmest umiddelbart og bidra i de avgjørende kampene for Molde i Europa.
– Han kommer nok til å være en av de som ligger bak spydspissen. Spiller Molde 3-4-3, kommer han til å gå inn i mer eller mindre den samme rollen som han hadde i HamKam. Han må få en litt fri rolle der han får brukt spisskompetansen sin, som er den enorme løpskraft. Han må nesten få lov til å virre litt rundt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame