– Gullkampen blir mellom de to. Jeg ser ingen andre lag som skal kunne klare å tette den luken, og jeg har liten tro på at det blir noen store poengtap for verken Bodø/Glimt eller Molde fremover, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
– Innbyrdes oppgjør kan bli avgjørende til slutt.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08

Presser til å ta poeng

Eksperten synes det er vanskelig å peke på noe spesifikt som skal kunne vippe i den ene eller andres favør, men tror ikke de to topplagene kan fortsette den voldsomme poenghøstingen gjennom hele sesongen.
– De må nesten beregne tre fire tap og uavgjort hver, sier Rekdal.
– Begge lag har blant annet til gode å møte Vålerenga. VIF har vært vanskelig å score på i år, og de er vanskelig å slå. Store kamper som dette kan være en faktor som er med å vippe den ene eller andre veien.
– Hvor mange poeng tror du må til for å ta gullet i år?
– Historien viser at du blir seriemester på 65 poeng, basert på dette så gjetter jeg at seriemesteren må ta minst 65-66 poeng, sier Rekdal.
– Men vi har to lag som presser hverandre til å må ta mere poeng. De har har jo kurs på 90 og 88 nå, så kan hende de er så gode at man må opp på 70 for å ta gullet i år.

Tidenes sesongstart

De to ubeseirede lagene med henholdsvis 27 og 25 poeng hver så langt, troner øverst på tabellen i ensom dominas etter ni runder spilt. Molde måtte nøye seg med poengdeling borte mot Kristiansund, mens gultrøyene fra Bodø har innkassert fullpott i alle sine kamper så langt.
– Det er jo tidenes sesongstart for begge lag. De har begge hatt tøffe kamper, men likevel er det ingenting som tyder på at noen av de skal tape poeng, sier Rekdal før han føyer til:
– Nå gikk Molde på en poengdeling mot KBK, og Bodø hentet inn 0-1 til 2-1 mot samme lag, men ellers ser de bunnsolide ut over 90 minutter.

– Fyrverkeri av en kamp

Søndag gjester fjorårets seriemester Aspmyra for en skjebnesvanger toppkamp. En kamp Rekdal mener er helt åpen og som vil avgjøres av de små marginene.
– Begge lag har enkeltspillere som kan avgjøre kampen alene. Det kommer til å falle på hvem som har det lille ekstra på kampdag, og små marginer som personlige feil vil kunne være med å avgjøre, sier Rekdal.
– Og vinner Glimt så er det plutselig fem poeng opp for Molde, og da må man passe på. Glimt har også fordelen med hjemmebane, så det blir veldig spennende.
– Hvilken type kamp forventer du deg på søndag?
– Magefølelsen sier et fyrverkeri av en kamp. Tut og kjør, og målsjanser i alle ender, avslutter Rekdal.

Fantasy-ekspertenes tips: Junker eller Boniface

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10