Thomas Rekdal, som er nevøen til RBK-trener Kjetil Rekdal, har trent med Odd siden starten av juni, og det har siden da vært snakk om at skiensklubben ønsker å hente midtbanespilleren permanent.
Torsdag formiddag bekrefter Odd på en pressekonferanse at Thomas Rekdal er klar for klubben. Rekdal har spilt under Pål Arne «Paco» Johansen på U17-landslaget, så de to kjenner hverandre godt fra før.
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
20 TIMER SIDEN
– Thomas er en spiller som har mange av de egenskapene vi har etterlyst. Han er en playmaker som er involvert i scoringer, i tillegg er han veldig fotballfaglig sterk og uhyre profesjonell, sier Paco under pressekonferansen.

– En lang prosess

Discovery har de siste ukene meldt at Odd-duoen Tobias Lauritsen og Joshua Kitolano har vært svært nære en overgang til nederlandske Sparta Rotterdam, og i forrige uke kom bekreftelsen fra klubben. Begge to forsvinner fra Skien om få uker, Lauritsen 24. juli og Kitolano ut juli.
Thomas Rekdal skal trene med Odd den neste måneden, men er ikke spillerberettiget før 1. august. 21-åringen får draktnummer 20.
– Jeg er veldig glad for å være her. Det har vært en lang prosess, så deilig å få dette landet. Jeg tror Odd og jeg kan utfylle hverandre på en fin måte, så det tror jeg blir bra. Jeg gleder meg til å komme i gang, forteller hovedpersonen selv.
Det er dermed naturlig å tenke at Thomas Rekdal går inn som en erstatter på midtbanen for Joshua Kitolano.

Tre år i Tyskland

Rekdal har 47 aldersbestemte landskamper og var kaptein for Norge U20 i de tre kampene han spilte på høsten i fjor.
Østfoldingen har spilt i Tyskland siden han forlot Fredrikstad til fordel for Mainz 05 januar 2019. Sommeren 2021, drøye to og et halvt år etter, dro han videre til Stuttgart. Rekdal hadde i utganspunktet kontrakt med Stuttgart ut sommeren 2023.
Onsdag tok Discovery en prat med sportssjef i Odd Morten Rønningen om ståa i klubben. Det er stor interesse rundt keeperduoen Leopold Wahlstedt og Sondre Rossbach, i tillegg til at venstreback John Kitolano har vært tydelig på at han ikke er fornøyd med å være bak Josef Baccay i køen.
Eliteserien
Bodø/Glimt bekrefter rekordsigneringen: – En «drengedrøm»
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Spissen har bestemt seg: Har takket ja til Eliteserie-klubb
EN DAG SIDEN