Stabæk - Aalesund 4-0
– Derfor ligger Aalesund på sisteplass. Derfor har de syv poeng. Det er et forsvarsspill til stryk, var Eurosport-ekspert Joacim Jonssons klare beskjed til AaFK-spillerne.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Oliver Edvardsen hadde nettopp satt inn 2-0 for Stabæk på Nadderud. AaFK var mange mann i overtall i egen boks, men Edvardsen fikk likevel kjempet seg forbi og satt inn scoringen. En fin prestasjon, men fryktelig forsvarsspill av AaFK. Også tidligere Eliteserie-spiss Bernt Hulsker reagerte kraftig i Fotball Direkte-studioet.
– Hadde jeg vært Aalesund-supporter, hadde jeg vært rasende. Det er greit nok at de har syv poeng og har mer eller mindre rykket ned, men å se sånne ting i tillegg når du har på den oransje drakten, det holder ikke. Det er en skam, sa Hulsker.
Før det hadde Emil Bohinen satt inn 1-0 like før pause med et frekt frispark. 21-åringens mål kom knappe to måneder etter at faren Lars fikk sparken som hovedtrener i nettopp AaFK. Så fulgte Edvardens mål, før Mats Goberg Solheim la på til 3-0 etter en tabbe av AaFK-keeper Andreas Lie.
Det pinlige tapet mot Stabæk nok et tungt resultat i en eneste lang rekke nedturer for AaFK denne sesongen. Laget har tapt alle seks kampene det har spilt siden Lars Arne Nilsen tok over hovedtreneransvaret i slutten av august. AaFK blir liggende på sisteplass med syv poeng.
– Akkurat nå koker det litt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Faen, det var dårlig. Beklager ordbruken, sa AaFK-kaptein Fredrik Carlsen etter kampslutt.
Han mente laget tapte altfor mange av andreballene, før det deretter ble kontret i senk. Han ønsket ikke å si noe konkret om de meget små mulighetene for å berge plassen i Eliteserien.
– Høsten handler om at vi må prøve å utvikle oss. Poengmessig er vi langt bak. Vi må egentlig bare legge bort tabellen.

Har sluppet inn over 60 mål

AaFK-trener Nilsen erkjente at lite fungerte.
De er bedre enn oss i det meste i det meste, og de vinner fortjent. 4-0 er omtrent passelig med tanke på spill og sjanser.
Fortsatt ni kamper igjen. Mener du troppen er sterk nok til å holde seg i Eliteserien?
– Vi må hjem og trene og ta neste kamp. Det er ikke så mye mer å si om det, sa Nilsen.
De fire baklengsmålene betyr at AaFK nå har sluppet inn vanvittige 61 mål denne sesongen.
Se studios tirade etter 2-0-scoringen her. Saken fortsetter under videoen:

Studio med tirade mot AaFKs forsvarsspill: – En skam

Frekt frispark

Stabæk-trener Jan Jönsson ga hele tre debutanter sjansen fra start mot AaFK. Nysigneringen Gustav Valsvik kom inn på midtstopperplass, mens 19 år gamle Sturla Ottesen startet på høyrebacken, etter å ha imponert for Stabæk 2 i PostNord-ligaen tidligere denne sesongen.
På topp kom Macus Antonsson inn. Spissen ble hentet fra Malmö på slutten av overgangsvinduet. Mot AaFK var han nær en drømmestart da han kjempet gjennom etter drøye tolv minutter, men Andreas Lie reddet. En stund senere avsluttet Edvardsen fra 16-meteren, men Lie hadde ikke store problemer med å bokse vekk ballen.
Kampbildet var akkurat som ventet. Stabæk styrte spillet og skapte sjansene. AaFK gjorde det de har gjort hele sesongen: slet.
Vertene brukte litt tid på å få ledermålet på Nadderud. Etter 39 minutter fikk Stabæk friskarp litt til høyre, drøye 25 meter fra AaFK-målet. De fleste ventet nok et innlegg, men Bohinen ladet venstreslegga og bøyde ballen vakkert over muren. Lie, som hadde holdt AaFK inne i kampen frem til da, kunne nok gjort det bedre, men klarte ikke å hindre scoring.
– Jeg synes det er for midt i mål til at han ikke skal få lankene på den engang, sa ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studioet.
Bohinen fortjente likevel ros for det flotte frisparket. 21-åringen har slitt litt med skade og har vært koblet vekk fra klubben den siste tiden, men overgangsvinduet lukket uten at han forlot Stabæk. Scoringen mot AaFK kom i underkant av to måneder etter at faren Lars fikk sparken av AaFK etter den elendige sesongstarten.

Bekmørk AaFK-omgang

Mot Stabæk skulle den tunge tiden fortsette for AaFK. Edvardsen tråklet seg gjennom og satte inn 2-0 etter 53 minutter. Da kom den nevnte tiraden fra studio.
– Aalesund: OBOS-ligaen 2021. Det er fullt fortjent. Slikt forsvarsspill har ingenting i Eliteserien å gjøre, sa Jonsson.
Få minutter senere smalt det i nettmaskene bak Lie igjen. Solheim sendte et skudd mot AaFK-målet. Lie hadde tilsnylatende kontroll, før han fomlet ballen inn i nettet. Nok en svak inngripen av AaFK-keeperen.
Det stoppet heller ikke der. Antonsson fikk ikke sin debutscoring, men Valsvik fikk gå opp enkelt på et hjørnespark og stanget inn debutscoringen. 4-0. Ydmykelsen var komplett.
AaFK blir liggende sist med syv poeng - hele 16 opp til trygg plass. Stabæk har 28 og tar et steg bort ifra bunnstriden. Trener Jönsson var meget fornøyd med det han så i 4-0-seieren.
– Vi var bra. Punktum. Jeg snakket før kampen om at Aalesund har hatt uflaks i mange kamper. I dag hadde de ikke - noe de sikkert vet og, men vi var bra, sa Jönsson.
Nå tror han laget kan avslutte sesongen sterkt.
– Vi har hatt en veldig bra avslutning på treningsuken. Det tok vi med oss inn i kampen i dag.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Stabæk ydmyket Aalesund

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53