Brann - Stabæk 1-1
– Det er lenge siden jeg har scoret på Brann Stadion, så det var mye følelser i sving. Jeg burde egentlig hentet ballen, men mistet det litt. Det kan vise seg å være et livsviktig poeng. Det var en livsviktig kamp og at vi ikke tapte. Ikke bare at vi får ett poeng, men at Stabæk mistet de to som gjorde at de gikk forbi oss, sier Skaanes til Discovery etter kampen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Han legger ikke skjul på at de ikke er helt fornøyde med ett poeng, men samtidig var det viktig å holde bæringene bak seg.
– Vi er egentlig litt skuffet og føler ikke at vi presterte som vi hadde håpet på i dag. Det var mye folk og en viktig kamp, og må prøve å gå utpå der med litt mer ro og selvtillit, men det er lett å si i etterkant, sier kveldens Brann-helt.
– Det var en skikkelig kalddusj. Skuffende og veldig lei meg for at vi ikke tar tre poeng. I det kampbildet her må vi ta vare på kontringene og punktere til 2-0. Men det er vanskelig å stå imot, og jeg synes spillerne gjør en vanvittig innsats. Det er 100 dødballer imot. Tre poeng hadde vært veldig viktig, men samtidig får vi det ene og unngår å tape og det er bedre enn ingenting, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø til Discovery.
Dermed beholder Brann kvalikplassen foran Stabæk.
– Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte. Jeg er veldig skuffet og skal ikke si noe jeg ikke bør si på TV. Vi står bra hele veien, selv om de har press på oss og det kanskje ligger et mål i lufta. Jeg synes likevel vi kan fortjene de tre poengene i dag også, sier Jeppe Moe til Discovery.
(Artikkelen fortsetter under):

Mistet det litt etter livsviktig scoring: – Mye følelser i sving

Og samtidig som Mjøndalen ble både ydmyket og smadret i Haugesund, betyr det ene poenget i Bergen at de holder avstanden til Brann som dermed ikke stikker fra på tabellen.
– Det er superviktig, og vi har heng. Det er noen lag som sliter over oss og Mjøndalen er under oss også. Jeg skal ikke si det var et bonuspoeng, men det var en liten cupfinale dette her, og ett poeng er mye bedre enn null, sier Stabæk-backen.
Artikkelen oppdateres!
Brann har mobilisert voldsomt til kampen, og gjennom kampanjen #allemågå hadde mange tusen bergensere funnet veien til Stadion til nøkkelkampen i bunnen av tabellen.
Men det var den hjemvendte bergenseren og mangeårige Brann-spilleren Fredrik Haugen som kunne gitt Stabæk ledelsen allerede etter drøye minutter, etter at Lennart Grill satte Sivert Heltne Nilsen i trøbbel før sistnevnte mistet ballen rett foran egen boks. Samme Grill ryddet imidlertid opp selv – ved den anledningen.
Og allerede etter fem minutter var Daniel Pedersen heldig som ikke fikk se det røde kortet da han leverte en stygg takling.
– Jeg treffer ham, jo. Det er ikke meningen og jeg prøver å ta ballen. Jeg har ikke sett det igjen, men er godt klar over at jeg treffer ham, sa Pedersen til Discovery i pausen.
Se hendelsen og døm selv:

Etterlyser rødt kort: – Utsetter motspiller for fare i aller høyeste grad

Så begynte Brann å melde seg på. De fikk en sjanse etter å ha kontret over hele banen etter en corner, før de etter 23 minutter fikk en trippelsjanse da Bård Finne, Robert Taylor og Petter Strand i tur og orden banket løs uten å klare å lure ballen forbi oppofrende Stabæk-spillere og inn i nettmaskene.
Etter en god Stabæk-start tok Brann mer over nærmere pause, men i det 38. minutt leverte hjemmelagets målvakt Lennart Grill et øyeblikk de mange tilskuerne sent vil glemme. Ivan Mesik ladet til skudd, ballen fikk en dupp og spratt i gresset før den traff Grill i ansiktet og forsvant videre inn i mål til ledelse for gjestene.
Ekspertene i studio trodde nesten ikke sine egne øyne da de så denne situasjonen:

Tror nesten ikke sine egne øyne når de ser Brann-keeperens tabbe

Eirik Horneland satte inn Kasper Skaanes og Moonga Simba i pausen for å ha flere løpere som kunne skape noe og rive i stykker Stabæk-laget. Senere i omgangen kom også Mathias Rasmussen og Vajebah Sakor inn for et Brann som trøblet med å skape store sjanser for å utligne.
Med 20 minutter igjen på uret var Petter Strand nærmest da han skjøt et lite stykke utenfor etter at hans eget frispark kom tilbake fra muren.
– Det vil være en massiv, massiv, massiv seier for Stabæk om de skulle klare å holde det helt inn. Enormt, kommenterte Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
En stund etterpå lyste frustrasjonen av ansiktet til Sivert Heltne Nilsen da han kom akkurat for sent til å styre et frispark videre mot mål.
Mot slutten av kampen, mens Stabæk kjempet som løver for å unngå baklengs, ble lokale Haugen byttet ut til pipekonsert fra sine gamle venner på tribunen.
Men på overtid dukket en annen hjemvendt bergenser opp. Innbytter Kasper Skaanes fikk ballen etter en litt svak klarering, og med satte han ballen vakkert inn ved lengste stolpe.

Mistet to poeng på overtid: – Skal ikke si noe jeg ikke bør si på TV

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38