De første tre rundene av årets Eliteserie ble sluppet i en spesialsending på Eurosport Norge lørdag kveld.
Resten av sesongen blir ikke avklart før etter 27. mai, ettersom Norges Fotballforbund ønsker å vente til etter møtet i UEFA.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
4 TIMER SIDEN
Etter at det i utgangspunktet ble planlagt å starte Eliteserie-sesongen i mindre grupper, vil de første kampene nå bli gjennomført med tilnærmet normalt seriespill. Regjeringen offentliggjorde fredag at det fortsatt frarådes til å reise utenlands frem til 20. august, men at man er i ferd med å lette gradvis på tiltakene innenlands.
Første kamp spilles om nøyaktig en måned. Tirsdag 16. juni, klokken 18:00, tas det første sparket på ballen. Inntil videre spilles kampene for tomme tribuner.
Gjennom å legge opp til kortreiste oppgjør, blir det en god del godbiter allerede i løpet av de tre første rundene.
– Det er utrolig herlig. Det er en litt merkelig dag. Jeg var på stadion i stad og det er veldig rart at vi ikke bygger opp til hjemmekamp på den store festdagen, men vi føler en enorm glede av å faktisk se de tre første kampene og at vi kan begynne å planlegge for Eliteserien 2020. Det var ikke gitt for tre uker siden, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann, til Eurosport.
De har fått Haugesund borte, Viking hjemme og så Aalesund borte.
– Vi er veldig fornøyde med at vi kommer i gang. Bortekamp i Haugesund betyr mye for supporterne våre, selv om de aller mest elsker å reise dit. Men jeg tror alle er inneforstått med situasjonen. Så blir det spennende å få Viking på besøk noen dager etterpå. Jeg vet ikke om det er kortreist å dra til Aalesund, men vi skal komme oss opp dit og være klare, sier hun med et smil.
Hun forteller videre om et videomøte med statsminister Erna Solberg i forbindelse med arbeidet for å få i gang kontakttrening og etter hvert kamper, og roser alle involverte fra Norsk Toppfotball, Norges Fotballforbund, Norges Idrettsforbund, NISO, klubbene og leger.
Spillerne, som også må ofre seg og gå inn i en slags karantene, får også sin del av rosen fra Brann-lederen.
– Det er klart at de bidrar stort for at vi får lov til å komme i gang, og tross alt begrenser livene sine. Det fortjener de anerkjennelse for. Men alternativet er om klubbene overlever eller ikke, og så håper og tror jeg, og jeg synes vi får signaler på det, at det blir justeringer underveis og at det kommer oppmykninger, men da må vi gjøre det vi skal og smittetallene holdes nede, sier hun og tilføyer:
– Jeg synes vi alle sammen skal rette en takk til spillerne og ikke minst en stor takk til familiene som er med på innsatsen og dugnaden.
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
6 TIMER SIDEN