• Runden fortsetter torsdag: Se Rosenborg - Haugesund fra kl. 17:30 på discovery+ og Eurosport Norge
Bodø/Glimt får det ikke til å stemme om dagen. Helgens tremålsseier over FKH ga de helgule et aldri så lite pusterom etter tre strake kamper ut seier, men onsdag kveld gikk de helgule nok en gang slukøret av banen uten tre poeng.
Det ble riktignok 2-2 og ett poeng, men kampen mot Strømsgodset så lenge ut til å gå knirkefritt for hjemmelaget. Etter en halvtime ledet Glimt 2-0, før Godset utnyttet en blunder av Nikita Haikin noen minutter før pause, før Fred Friday fastsatte resultatet til 2-2.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
15 TIMER SIDEN
Kun én hjemmeseier er dermed fasit etter de første åtte kampene for Bodø/Glimt.
– Jeg tror ikke Glimt helt vet hvor det lugger selv engang. De hadde nok regnet med at ting skulle løse seg når nøkkelspillere kom tilbake fra skade, men det har ikke skjedd. Dette er rundens overraskelse for meg, spesielt at Godset kommer opp til Bodø i sin vante formasjon og leverer så bra som de gjør, meddeler Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud under Fotballrunden seint onsdag kveld.
Saken fortsetter under.

Se høydepunktene: Godset klorte til seg poeng mot Bodø/Glimt

– Ambisjonene er å utvikle laget

Etter kampen mot Strømsgodset ble Kjetil Knutsen konfrontert med de seiersløse kampene på hjemmebane så langt denne sesongen.
– Regner med at dere ikke kan være bekjent av dette med det ambisjonsnivået dere har?
– Våre ambisjoner er å utvikle laget og ha gode prestasjoner. Det er dere andre som snakker om hvilke ambisjoner Bodø/Glimt har. Så må det sies at vi evaluerer de prestasjonene og ser om vi får den utviklingen vi ønsker, og det er vi ikke fornøyd med, svarer Knutsen før han fortsetter:
– I dag spiller vi en kamp vi har fullstendig kontroll på. Men vi er altfor unøyaktige i avgjørende situasjoner. Vi kan skape overtall på dem i veldig mange situasjoner, om vi klarer å utnytte mulighetene, men det klarer vi ikke. Når vi slipper inn de målene vi gjør, så blir dette vanskelig for oss.
Se hele intervjuet med Knutsen i videovinduet øverst.

– Vær så snill

I likhet med Petter Bø Tosterud i Fotballrunden-studio, rynker ekspertkollega Christian Gauseth på nesen av prestasjonen til Glimt på Aspmyra.
Og den tidligere Mjøndalen-spilleren reagerer kanskje enda mer på uttalelsene til Kjetil Knutsen etter kampen.
– Det er en så defensiv holdning av Knutsen. Bodø/Glimt skulle lage et dynasti i år. De skulle gi oss tre på rad. Det var forventingene man hadde til Glimt, og forventingene de hadde til seg selv også. Da er det bedre å bare være ærlig på at det ikke går riktig vei, innleder Gauseth like etter at intervjuet med Glimt-treneren har rullet over skjermen.
– Det at han sier at «våre ambisjoner er å utvikle laget og ha gode prestasjoner..» ... Vær så snill. De er den store gullfavoritten og nå ligger de ti poeng bak Lillestrøm. Ja, LSK har en kamp mer spilt, men Glimt er milevis unna der de ønsker å være prestasjonsmessig, og det er ganske tydelig å se, legger han til.
Slik reduserte Godset på Aspmyra. Saken fortsetter under videoen.

Scorer etter Glimt-tabbe: – Gremmes!

Høyt press

Discovery-eksperten peker blant annet på Strømsgodsets høye press på Aspmyra.
– De sliter med lag som presser dem høyt, og det er en gjennomgangsmelodi for Glimt denne sesongen. Dette får vi eksempler på uke inn og uke ut. For meg ser det ut til at de sliter med å takle gullpresset, understreker Gauseth.
I tillegg til Bø Tosterud og Gauseth, var også KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes på plass i Fotballrunden.
Treneren lot seg imponere av at Håkon Wibe-Lund og Godset gikk inn i kampen i sin vante 4-3-3, og ikke i en 3-5-2 som har fungert bra for andre lag mot Glimt denne sesongen.
– De er tøffe i trynet. Det er litt kult å se at noen kan lykkes med det, så jeg ble glad da jeg så at de kom inn til denne kampen i en 4-3-3, sier Isnes.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25