Det er liten tvil om at en av de store snakkisene denne vinteren har vært Bodø/Glimt og deres valg om å reise ut av Norge under pandemien. De helgule fra Nordland har stadig vekk måttet tåle kritikk fra fjern og nær, blant annet fra andre ledere og klubber i Eliteserien.
For mens Glimt snart runder en måned under solskinnet på Marbella, har en rekke klubber i Eliteserien og OBOS-ligaen måttet stanse all form for fellestreninger grunnet strenge koronarestriksjoner.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
3 TIMER SIDEN
Det at Glimt mer eller mindre får trene som normalt, mens over halvparten av klubbene i Viken ikke får trene felles i det hele tatt, har fått flere til å stusse over de store forskjellene det han ha inn mot sesongen 2021.

– Synes ikke kritikken er berettiget

En mann som fortsatt følger norsk fotball svært tett, er norsk fotballs mestvinnende trener Nils Arne Eggen. I et intervju med Adressa tirsdag har ikke Eggen noe i mot å snakke om den helgule elefanten i rommet, nemlig Glimts reise til Spania.
79-åringen er tydelig på at han ikke synes at kritikken mot seriemesterne er særlig berettiget.
– Bodø/Glimt har ikke gjort noe ulovlig. Da må de få lov. Det kunne både RBK og Vålerenga også ha gjort, om de hadde ønsket. Jeg synes ikke kritikken er berettiget. Om RBK ville ha dratt til Spania, så måtte de ha fått lov, sier Eggen til avisen.
For en drøy uke siden ble det fullstendig treningsstopp for toppklubbene i Viken, noe som inkluderte klubbene Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg 08 og Lillestrøm i Eliteserien og Fredrikstad, Strømmen og Ull/Kisa i OBOS-ligaen.
Heller ikke Haugesund og Sandefjord kan trene grunnet lokale regler.

Fokusere på seg selv

I en sak Eurosport publiserte mandag, uttalte fotballekspert Joacim Jonsson blant annet at «de andre klubbene står tjue meter bak Glimt før man i det hele tatt har startet».
Nils Arne Eggen mener de andre klubbene, inkludert Rosenborg, må fokusere på hva en selv kan gjøre – og ikke hva andre klubber foretar seg hele tiden.
– Glimt gjør det på sin måte, og har, slik jeg forstår, vært grundige når det kommer til smittevern og kontakten med helsemyndighetene. De må få gjøre det på sin måte, akkurat som RBK gjør ting på sin måte, og som de andre lagene. De har hatt samme mulighet, alle sammen. Jeg mener klubbene først og fremst bør bruke energien på seg selv, sier han videre til Adressa.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33