Fredag fulgte Glimts unggutt Kent Malic (17) i fotsporene til Kasper Junker og Sebastian Tounetki ved å uttrykke frustrasjon over å ikke få se på muligheten til å prøve lykken andre steder. I et intervju med iTromsø fortalte han at han var skuffet over Glimt.
– Jeg hadde trodd de ville la meg dra. Atalanta ville kjøpe meg og det var snakk om å være der to dager for å se om jeg trivdes og møte litt folk, men Glimt mente de måtte ha et bud inne for engang å diskutere det, sa han til avisen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
I tillegg kunne samme avis melde at Sebastian Tounekti (18) følte seg litt sviktet av Glimt, etter at klubben skal ha sett forbi et bud på rundt fem millioner norske kroner for 18-åringen.
Tidligere har Eurosport-ekspert Joacim Jonsson skrevet blogg der han forteller om hvorfor Glimt bør bøye seg for Kasper Junkers ønske.
Nå følger han opp, i lys av de to nye spillerne som går ut mot egen klubb.
– Glimt kjører jo en knallhard linje. Det er deres fulle rett, de har tross alt kontrakt med dem.
Han reagerer på at flere spillere offentlig uttaler seg om klubben på lignende måte som Junker.
– Det bør ikke bli noe anarki dette her. Én ting er med Junker som scoret 27 mål i år, men Tounekti og Malic skal ikke sutre for mye. Det er vidt forskjellige caser. Glimt kan jo ikke sende bort alt de har heller.

Dominoeffekt

Jonsson tror at det ene leder til det andre i Bodø om dagen.
– Når én begynner å skrike, så blir det litt dominoeffekt. Så dette er en balanse som Glimt må holde framover.
Samtidig advarer han klubben om å ikke spille for høyt også.
– Jeg tror ikke man skal vente og vente for å tyne ut penger for spillerne heller, for alle overganger vil ikke være som den med Jens Petter Hauge. Det er svært sjeldent man vil få det utfallet av å ha is i magen og å holde på spillerne sine.

Mener mye har skjedd med unge spillere

Generelt sett, uten at han ønsker å svartmale de to unge Glimt-spillerne alene, mener Eurosports ekspert at unggutter i 2021 er helt ulike slik det pleide å være.
– Jeg får ikke noe sympati for disse ungguttene som skal ut. Det er helt andre tider nå enn det var før. Sosiale medier gir unge spillere en annen attitude. Før stod de skolerett og bar utstyr for de eldre. Nå er de tøffere i kjeften og har agenter som driver og lurer bak der.
Det er nemlig mer sammensatt enn bare spillere og klubb, mener han.
– Det er nok en del agenter bak dette også som rører litt i gryta, og det er et sammensatt bilde. Men jeg synes det må være opp til agentene å holde spillerne sine på jorda. Det er lett å miste fotfeste fordi man blir tatt opp i A-stallen og plutselig blir interessant i utlandet.
Fått med deg dette?

Jakter Samuelsen blant flere: – God kontakt med Jim Solbakken

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51