LERKENDAL (Eurosport.no):
Rett før nyttår kom nyheten om at Rosenborg hadde hentet Dino Islamovic fra svenske Östersund. 26-åringen har tidligere vært i klubber som Malmö, Fulham og Groningen, men karrieren har vært både kronglete og skadepreget for spissen som tidlig ble utpekt som et talent utenom det vanlige.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
3 TIMER SIDEN
Allerede som 18-åring gikk Islamovic til Fulham, en overgang han selv har beskrevet som et feilsteg. I Groningen var han ute i to år med skader, deretter fulgte en periode som kontraktsløs før han fikk restartet sin fotballkarriere hjemme i Sverige.

– Jeg er veldig trygg på ham

Nå skal han for første gang prøve seg i den norske Eliteserien. Med nummer ni på ryggen i Rosenborg. Det medfører naturlig nok høye forventninger fra omgivelsene, men Eirik Horneland er trygg på at svensken kan leve opp til dem.
– Ja, jeg er det. Jeg er veldig trygg på ham faktisk. Det er alltid gambling å hente spillere, man kan aldri være helt sikker. Vi var forholdsvis trygge, men den tryggheten har forsterket seg veldig underveis her.
Har han vært bedre enn du hadde trodd?
– Ja, absolutt. Jeg synes han er veldig sterk i oppspillsfasen og veldig relasjonelt dyktig. Spillere rundt ham blir gode sammen med ham, det er veldig betryggende for oss. Samtidig har han kommet godt i gang med scoringer i treningskamper, så alt i alt er det veldig positivt, sier Horneland til Eurosport.
Sett intervjuet med RBKs nye spiss? Saken fortsetter under videoen:

Opplever stor forskjell fra Sverige: – Vi trener mye, mye hardere

– Komfortabel med troppen sånn som den er

Islamovic viste seg fram allerede i sin første treningskamp i RBK-drakt, da han ble matchvinner mot Stjørdals-Blink. Mot Ranheim forrige uke kom to nye scoringer fra svensken. Horneland mener han har utviklet seg på de få ukene han har vært i Rosenborg.
– Det ser ut som han har blitt bedre å av å være her. Han var litt rusten da han kom synes jeg, både fysisk og mentalt. Men han har tatt det veldig fort og begynner å skjønne hva som forventes i Rosenborg. Han kommer til å vokse utover sesongen, spår RBK-treneren.
Det er også Rosenborg avhengig av. Etter Søderlund-exiten står de igjen med Dino Islamovic og 20 år gamle Eirik Botheim på spissplass.
Det er foreløpig usikkert om klubben vil forsterke med en tredje spiss innen seriestart, men Horneland mener de kan klare seg fint uten.
– Akkurat nå er jeg komfortabel med troppen sånn som den er. Blir det endringer så tar vi det underveis, men akkurat nå er vi happy med Dino og Botheim. De ser skarpe og fine ut begge to. Hvis det endrer seg, om for eksempel Botheim skal ut på lån, må vi hente en til. Men de to sammen kan levere bra, jeg er veldig trygg på dem.

Horneland forteller: Derfor blir RBKs pre-season bedre i år

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07