TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
– Det blir kjempespennende. Jeg gleder meg veldig. Dette er byen jeg kommer fra, og i Rosenborg og Lerkendal er jeg vokst opp i, sier Geir Hansen til Eurosport.no.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Den tidligere Aalesund-assistenten blir Rosenborg-assisten ut sesong. Det bekreftet klubben på sin hjemmeside onsdag formiddag.
Hansen kommer fra jobben som aktivitetsutvikler i Sunnmøre fotballkrets, og har tidligere vært assistent i Aalesund blant annet. Hansen er også sønn av Bjørn Hansen, som var assistent under Nils Arne Eggen i Rosenborgs gullalder i norsk fotball.
– Vi har hatt behov for å få inn støtte i trenerteamet og er veldig fornøyd med å få inn Geir. Han kjenner klubben godt og klubben kjenner Geir. Han en dyktig fagmann som kan 4-3-3. Dette er en rollen som han har hatt både på landslag og i Aalesund tidligere. Geir har allerede hjulpet oss med videoanalyser den siste tiden og går nå inn i en formell rolle som assistent, sier sportslig leder Mikael Dorsin.
Etter en dårlig sesonginnledning med to tap og en uavgjort fikk Eirik Horneland fyken i slutten av juni. Trond Henriksen overtok roret på Lerkendal og siden er det blitt fire seire, to uavgjorte og ett tap. Rosenborg ligger på 6. plass før møtet med Viking 15 poeng bak Bodø/Glimt og ti poeng bak Molde. Hansen gleder seg til utfordringen i Rosenborg, og blir ikke skremt av ambisjonene.
– Det er utfordringer i forhold til målsettinger, som er å vinne hver eneste kamp, gull og ut i Europa. Det er utfordringene og det er en av grunnen til at jeg synes dette er spennende. Det hadde vært kjedelig hvis alt hadde vært helt flatt, sier Hansen.
– Du har en tilknytning til Rosenborg gjennom din far, tar du med deg noe derfra når du skal inn her?
– Jeg har vokst opp i et hjem til en som har jobbet her før, og som har vært en ålreit mann. Han har hatt påvirkning på meg og min personlighet, og slik jeg er blitt. Så ubevisst kan det være noe slikt, men det er ikke noe jeg tenker på.
Sett denne ukens Indre bane?

LANs skjebneuke, Fagermo-avtrykk og RBK-rant

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55