TRONDHEIM / OSLO (Eurosport):
Rosenborg - Mjøndalen 1-0
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
17 TIMER SIDEN
– Det er en gigaforskjell. Den er massiv. Vi er med, men nå må vi virkelig på jobb og vi må ha hjelp. Vi må komme oss på jobb og be til høyere makter om at Vålerenga hjelper oss, sier Sondre Liseth til Eurosport om forskjellen på ett og null poeng.
Rosenborg har tatt medalje i samtlige sesonger etter at 16-lagsserien ble innført i 2009. Nå tyder ting på at de havner utenfor topp tre-plassene for første gang, men de jager fortsatt Europa-billetten til 2021. I tillegg var de svært lystne på å stoppe den verste tapsrekken klubben er inne i siden 2005, etter fire strake nederlag.
– Dette er viktig for moralen og troen på at vi kan komme oss ut i Europa. Det vil bety mye både økonomisk og dette med å bygge et lag, sa Hareide til Eurosport etter dramatikken.
Motstander Mjøndalen har kniven på strupen i motsatt ende av tabellen, og før kampen mente Vegard Hansen at ett poeng ville vært bra, tre fantastisk og ettmålstap til nøds kunne være akseptabelt.
Mjøndalen holdt Rosenborg på god avstand, men etter drøye 20 minutter glapp det for første gang. Sondre Solholm Johansen misset på en ball ute ved sidelinja, og Rasmus Wiedesheim-Paul slo inn foran mål. Der fikk Stian Semb Aasmundsen i siste liten feiet vekk ballen foran beina på toppscorer Kristoffer Zachariassen.
Og utover i omgangen begynte bortelaget å henge mer i tauene, ettersom Rosenborg nærmet seg mer og mer. Emil Konradsen Ceide gjorde et godt forarbeid, før Zachariassen avsluttet med en ball annenkeeper Miguel Veira bare kunne se snike seg forbi på rett side av stolpen for hans del.
(Artikkelen fortsetter under Liseth-intervjuet):

Liseth: – Må på jobb og be til høyere makter om at VIF hjelper oss

Semb Aasmundsen mente de kanskje ble liggende litt lavt i perioder, men at de hadde grei kontroll utenom den ene store sjansen, mens Zachariassen følte seg trygg på at RBK ville få uttelling etter hvilen.
I andre omgang fortsatte Rosenborg å skape sjanser i innledningen, men fortsatt uten uttelling.
Og så kom gigamuligheten for Mjøndalen, da Even Hovland misset og Sondre Liseth kom alene med keeper. Men spissen bommet på ballen og traff bare en utrusende Andre Hansen, som avverget i den situasjonen til Liseths store fortvilelse.
– Det er blytingt, det er ikke mer å si. De har trøkk og stopperne våre rydder greit unna, men når jeg ikke setter den og så taper vi f**n 1-0, sier Liseth til Eurosport.
Utover i omgangen svingte det mer fra side til side, og begge lag kunne med større nøyaktighet skapt større farligheter.
(Artikkelen fortsetter etter Hareide-intervjuet):

Europa-drømmen lever: – Tror rivaliseringen mellom Molde og RBK ble skapt av meg

Det ble lagt til hele seks minutter, som for Vegard Hansen sikkert føltes som seks timer. Rosenborg forsøkte å sette et trykk på gjestene, men midtstopperne Markus Nakkim og Solholm Johansen stanget stort sett greit ut det som kom, godt hjulpet av en meget opplagt Vetle Dragsnes på venstrebacken.
Så dukket Zachariassen opp og styrte inn seiersmålet etter påtrykk etter en corner. Det sendte Rosenborg ut i en deilig jubelrunde, mens en fortvilet Vegard Hansen måtte ta telling i knestående langs sidelinjen i noen sekunder.
– Det er ekstremt bittert å få den mot seg, sier Hansen.
– Det er det verste i fotball, å tape så viktige kamper på overtid. Men det er slik fotballen er på dette nivået, brutalt og nådeløst, når man ikke gjør jobben i 96 minutter.
Målet betyr at de også er avhengige av målforskjell for å passere Start, som nå også kan klare seg med uavgjort mot Vålerenga, mens Strømsgodset nå ikke kan rykke direkte ned.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
19 TIMER SIDEN