TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Onsdag ble det klart at Geir Hansen blir assistenttrener for Trond Henriksen ut sesongen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det har jo vært litt mye både på Micke (Mikael Dorsin, red.anm.) og på meg, det er det ikke noe tvil om at det har vært. Men det har ikke vært noe problem, for vi har hatt en måned som vi visste skulle være slik og nå vet vi at det blir litt lenger og da må vi bygge oss litt opp igjen. Jeg har hatt kontakt med Geir i hele denne perioden her. Han har skaffet videobilder, så han har allerede gjort en innsats for oss. Men vi er veldig glad for at han kommer hit på heltid frem til jul hvert fall, sier RBK-treneren om sin nye assistent.
Hansen har erfaring som Aalesund-assistent og kommer fra jobben som aktivitetsutvikler i Sunnmøre fotballkrets. Hansen er også sønn av Bjørn Hansen, som var assistent under Nils Arne Eggen i Rosenborgs gullalder i norsk fotball.
– Han er jo en 4-3-3-mann, og er jo sønn av faren sin. Har erfaring både fra klubbfotball, Aalesund, og landslag, så er han en god trener og er med som assisterende trener både på feltet og selvfølgelig med videoanalyse, oppsummerer Henriksen.

– Lå i kortene

Etter at Eirik Horneland fikk sparken i klubben i slutten av juni, tok Henriksen over som midlertidig hovedtrener for laget. Tidligere i juni bekreftet klubben at Henriksen skulle fortsette som trener ut sesongen etter at Åge Hareide takket nei til jobben.
– Det lå vel egentlig i kortene det. Her var det ikke snakk om at jeg skulle være her frem til den og den datoen. Vi visste jo at det i nærmeste fremtid kunne skje noe, men når det ble slik det ble nå så var det ganske kurant at jeg fortsatte videre. Og samtidig å få inn litt folk, for vi har vært litt for få i forhold til å drive et lag på toppnivå i et halvår.
Siden Henriksen tok over som hovedtrener har det blitt fire seire, to uavgjorte og ett tap. Han forteller om en travel tid.
– Det har vært travelt, men det er jo artig også når du er så heldig å får holde på med noe som du synes er artig. Så vi kjører nå på da. Det er klart at det ikke blir mye tid til noe annet nei, så det er en fordel at man vinner flere kamper enn man taper, sier han.

– Skal plukke poeng i hver kamp

Han er klar på hva som er målet hans denne sesongen.
– Jeg vil få til et godt Rosenborg-lag som er oppadgående, spiller god fotball og forsvarer oss godt, så vi slipper inn lite mål. Men ennå så har det bare vært litt sporadisk, sjeldent hele og fulle kamper, er vel ikke så mange av dem hvor vi har vært skikkelig på hugget. Så det er målet at vi skal bli bedre for hver eneste kamp. Også skal vi plukke poeng i hver kamp, sier han til Eurosport.no.
– Er hovedtrenerjobben interessant for deg på permanent basisi i det hele tatt?
– Frem til jul ja, smiler han.
– Men du har ikke lyst på den permanent?
– Nei, slik som det er nå så jobber jeg bare frem til jul. Jeg har ikke noen tanker rundt det ellers. Jeg er trener i Rosenborg, så er jeg hovedtrener per dags dato, så får vi se hva som skjer 1. januar, sier han.
Rosenborg ligger på en syvendeplass etter ti spilte kamper. Torsdag møter de Viking på Lerkendal klokken 20.30. Kampen kan du se på Dplay og TVNorge.
Se intervjuet med Henriksen her:

– Får se hva som skjer i januar

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55