• Se Strømsgodset - Rosenborg søndag 13. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
TRONDHEIM (Eurosport.no):
Etter hjemmetapet mot Bodø/Glimt i tredje serierunde var det slutt for Eirik Hornelands tid som hovedtrener for Rosenborg.
Eliteserien
Skeptisk til Rosenborgs «plan B»: – Gambling på høyt nivå
EN TIME SIDEN
Horneland, som så sent som 14. april i år forlenget sin kontrakt til å gjelde ut 2021, forsvant fra Brakka og har siden ikke vært tilbake. Hans assistent Karl Oskar Emberland fikk ifølge VG fri med lønn ut kontraktstiden, som løper ut 2020.

– Vi har kontrakt

Emberland har ikke tatt del i treningshverdagen siden kompanjong Horneland trådte til side i nattetimene etter 2-3-tapet mot Glimt, men står fortsatt oppført som en av tre assistenttrenere på Rosenborgs hjemmesider.
På de samme nettsidene står ikke Hornelands navn noe sted, men arbeidsforholdet med klubben er ikke avklart og RBK betaler fremdeles ut lønn til haugalendingen.
På spørsmål om hva som skjer med Horneland, svarer trøndernes daglige leder Tove Moe Dyrhaug:
– Det er heldigvis veldig bra med ham, vi har dialog med han, vi. Hva skal vi avklare tenker du? Arbeidsforholdet hans har vi full kontroll på.
– Hva betyr full kontroll?
– Per nå så jobber han ikke for oss, men vi har kontrakt med Eirik Horneland.
– Hvor lenge skal det vare?
– Det er så lenge vi er enige om det. Så det får vi ta når det blir noen endringer på det.
– Men er det ikke vanlig å avbryte samarbeidet når en trener går av?
– Vi var enige om at han ville trekke seg til side, så får vi snakke om det internt.
– Men han er fortsatt blant dem som får lønn av RBK hver måned?
– Ja, som jeg sier så har han kontrakt med oss fortsatt. Nå kommenterer jeg ikke noe mer om kontrakter, sier en stadig med ordknapp Dyrhaug.
Saken fortsetter under:

Ser behov for forsterkninger – se hva Hareide sier om overgangsvinduet

Skisser som inkluderte Horneland

I forbindelse med den opprivende konflikten og rettssaken med Kåre Ingebrigtsen, kom det fram at Horneland var ansatt som Rosenborgs øverste sportslige leder. Etter det Eurosport erfarer ble det i prosessen omkring hans avgang som hovedtrener, fra klubbens hold, lansert flere ulike modeller der 45-åringen fortsatte i en rolle i det sportslige apparatet.
For eksempel som assistent under en ny trener. RBKs klubbledelse lot seg imponere av Horneland i det knappe halvannet året de fikk sammen og det har vært drøftet hvordan hans kompetanse og kapasitet kan videreføres i Rosenborg. Styreleder Ivar Koteng betegnet sågar Horneland som en «hedersmann» da han gikk av som trener.
Mandag denne uka tiltrådte Åge Hareide som ny sjef på Lerkendal. Under seg har han assistentene Trond Henriksen og nyansatte Geir Hansen, som fortsetter i sine roller.
– Har Horneland som en del av Åge Hareides team vært et tema?
– Det må du snakke med Åge om, sier Dyrhaug, og kaster ballen videre til RBKs nye sjef.

Ukjent for Hareide

Det er en idéskisse Hareide sier aldri har vært tegnet opp for ham.
– Det har ikke vært diskutert i det hele tatt med meg. Jeg har forholdt meg til Trond Henriksen, jeg kom ikke inn i bildet før Trond hadde tatt over og han var også ansatt året ut da jeg diskuterte med Rosenborg, svarer Hareide mandag.
– Så Horneland har aldri vært diskutert med deg?
– Nei, svarer han kontant.

Taus Horneland

Dyrhaug sier de har hatt dialog med Hareide om hvilke ønsker og krav han har for det videre arbeidet i klubben, men at han foreløpig ikke har ytret ønske om flere personer inn i trenerstaben.
– Når man henter en ny hovedtrener, så er det viktig at han får et team rundt seg som han er trygg på. Vi har hentet Åge med sin CV fordi vi vil ha utvikling, så det skal vi legge til rette for. Hittil har det det vært veldig overkommelige krav fra hans side og foreløpig har han ikke kommet med ønsker (med tanke på nye folk i staben, red.anm), men nå er det første dagen på jobb og jeg tror han har tenkt mye på Rosenborg den siste måneden. Der har vi en god dialog, sier Dyrhaug.
Eurosport har vært i kontakt med Horneland, men han skriver i en SMS at han ikke ønsker å uttale seg om sitt arbeidsforhold med Rosenborg.
Sett denne?

– Du hadde ikke forventet at jeg kom med steintavle her?

Eliteserien
Krever gressbytte for å bli værende: – Klubben må legge til rette for spillerne
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: KFUM Oslo videre i høydramatisk Eliteserie-kvalik
13 TIMER SIDEN