Kristiansund - Rosenborg 0-0
Kristiansund hadde aldri vunnet over de hvitkledde trønderne i Eliteserien, og stod før søndagens kamp med tre tap og fire uavgjorte kamper mot Rosenborg. Åge Hareide hadde dermed alle forutsetninger for å få med seg et godt resutat fra Kristiansund stadion i sin første bortekamp mot Christian Michelsen siden RBK-returen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist, da Viking snudde på overtid
4 TIMER SIDEN
Eliteseriens toppscorer fikk det, i likhet med resten av aktørene ute på gressmatta, tøft i det regntunge og glatte føret. Rosenborg har vært solide i de bakre rekker gjennom store deler av sesongen, og står kun med 21 innslupne mål på de 21 spilte kampene i årets sesong.
– De er bunnsolide i egen boks. Hareide har virkelig fått orden på det defensive, sa Joacim Jonsson under søndagens Fotball Direkte.
(Saken fortsetter under videoen).

Gliser av straffesituasjon: – Vil ikke tro at det der er noe straffe, nei

– Ingen pen kamp

Bunnsolid var kanskje ikke det stikkordet som beskrev dagens forestilling i Kristiansund best, for Rosenborg og KBK leverte ingen stor kamp under flomlysene på Kristiansund stadion.
Lagene kom til hver sine sjanser, men når verken Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino, RBKs tankspiss Dino Islamovic eller Pål André Helland maktet å sette ballen i mål, ebbet kampen omsider ut til 0-0 og poengdeling.
– Ingen pen kamp, dette. Periodevis litt for mye «hawaii», understreket Rosenborg-spiller Markus Henriksen etter kampen.
KBK-trener Christian Michelsen var fornøyd etter kampen, men understreket at han var litt bitter over å ikke ha dratt i land tre poeng i løpet av den andre omgangen.
– Vi visste at det kom til å bli en tett kamp. Jeg synes vi er det beste laget etter hvert. Vi blir bedre og bedre utover, og det hadde smakt jækla godt å få den straffen på slutten der, sier han, og sikter til en situasjon der Markus Henriksen tilsynelatende river ned Ivar Furu i feltet.
For Rosenborg sin del betyr det at de mister to kjærkommende poeng i medaljekampen, og har nå Molde ett poeng foran seg på tabellen. Kristiansund passerer både Odd (en kamp mindre spilt) og Vålerenga på tabellen, før hovedstadslaget senere på kvelden skal i aksjon mot Sandefjord.

Slik stilte lagene:

Kristiansund (4-2-3-1): McDermott - Sørmo, Coly, Psyché, Askar - Hopmark, Diop - Skarsem, Kalludra, Sørli - Pellegrino
Rosenborg (4-3-3): Hansen - Reitan, Reginiussen, Eyjólfsson, Konate - Skjelbred, Henriksen, Konradsen - Holse, Islamovic, Zachariassen
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: RBK fikk aldri hull på byllen mot KBK

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38