Flere medier skriver onsdag ettermiddag at den 23 år gamle stopperen er på vei til Aalesund. NRK meldte om nyheten først.
Serbecic har vært hyppig linket til flere Eliteserie-klubber etter at han gikk ut og meddelte at han var ferdig i Rosenborg. Både Lillestrøm og Odd skal ha snust på mannen fra Bosnia.
Sistnevnte skal også ha vært i kontakt med spillerens representanter, ifølge TA.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
14 TIMER SIDEN

– Jobbet med over lang tid

Nå skal altså valget ha falt ned på AaFK. Det er kun den medisinske testen som gjenstår før han kan ikle seg den oransje drakten, skriver kanalen. Discovery sitter med de samme opplysningene.
– Ting er ikke helt i boks, men det nærmer seg noe. Serbecic er en spiller som vi har jobbet med over lang tid, men det gjenstår fortsatt noen detaljer før han eventuelt blir Aalesund-spiller, sier sportslig leder i AaFK Bjørn Erik Melland til Discovery.
Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson la for tre uker siden ut en oversikt der han vurderte de beste bosmanspillerne i Eliteserien. På niendeplass (av ti) på den listen var Besim Serbecic.
«Serbecic har fått så å si null tillit av Hareide, men de gangene han fått sjansen synes jeg han har levert solid. Tøff i duellspillet og god med ballen. Jeg tipper han hadde gjort en god figur i flere Eliteserie-lag», skrev han om spilleren som endte med sju kamper fra start for trønderne i 2021.

Bygge videre på 2021

Aalesund endte på andreplass i årets OBOS-liga, og skal dermed spille i Eliteserien etter ett år i Norges nest øverste nivå. Sportslig leder Bjørn Erik Melland er tydelig på at momentumet og engasjementet som ble skapt i sunnmørklubben i 2021 skal videreføres neste sesong.
Da handler det også om å beholde kontinutetsbærerne i laget, i tillegg til å styrke stallen.
– Det er veldig viktig for oss å bygge videre på det vi har gjort i år. Vi må dyrke det vi allerede har i troppen, så er vi bevisste på at vi skal erstatte de som ikke er med videre. Vi ønsker å få inn spillere som hever laget, men vi skal også jobbe med å beholde de vi har, forklarer han til Discovery.
– Summen av det skal gjøre oss konkurransedyktige i Eliteserien, legger han til.
Med Besim Serbecic inn portene på Color Line Stadion er det tydelig at stopper er en av de posisjonene Melland og AaFK ønsker å forsterke inn mot neste sesong.
– Hvilke andre posisjoner enn stopper dere er på utkikk etter nå i vinter?
– Vi er veldig tydelige på hva vi søker etter internt, men hvilke spillere og til hvilke posisjoner ønsker jeg ikke å si noe om, svarer en humørfylt Melland.

Engasjement

Den sportslige lederen merker godt entusiasmen og engasjementet i og rundt Aalesund, spesielt etter et år som dette.
– Det ligger et latent engasjement i Ålesund by og rundt AaFK, noe vi så spesielt godt under siste hjemmekamp mot Ull/Kisa. Da var det voldsomt kok fra seks-åtte tusen tilskuere på tribunen. Det var en kjempeopplevelse, og det er virkelig noe vi ønsker å gjenskape i 2022, forteller Melland til Discovery.
– Alle føler nok fortsatt at AaFK er en fargeklatt i norsk fotball, og det ønsker vi å bygge videre på.
Etter en kanonsesong, der det kun ble fire tap på 30 spilte seriekamper, er det naturlig at interessen også øker på nøkkelspillere.
– Vi merker jo at det er mer interesse nå som vi har rykket opp igjen. Samtidig opplever jeg AaFK som en attraktiv klubb og Sunnmøre som et attraktivt sted å bo, sier han med et smil om munnen.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25