• Se kampene vi husker på Eurosport Norge og Dplay, Brann - Molde tirsdag 17:50. Sikre deg tilgang!
18-åringen, som er sønn av RBK-trener Eirik Horneland, går siste året på Haugesund Toppidrettsgymnas. Dermed har han ikke krav på dagpenger fra NAV.
Så da FKH ringte i forrige uke og tilbød seg å ivareta lønnen hans av solidaritetshensyn, kom unggutten med et uventet svar.
Eliteserien
Skjelbred doblet med kanonkule: – Han liker ikke å være på gamlehjem
5 MINUTTER SIDEN
– Det slo meg at jeg ikke har lyst til å ta imot penger slik som situasjonen er nå. Jeg snakket med familien og bestemte meg for å si nei, sier Horneland til Haugesunds Avis.
Horneland forteller at det ikke var et spesielt vanskelig valg, da det falt naturlig å ville være med på dugnaden for å hjelpe klubben.

Heltestatus

Nå hylles han for gesten av både klubben og supporterne.
– Det er jo helt fantastisk. For det første har jo ikke de unge spillerne så mye å rutte med fra før, så å si fra seg lønnen på den måten er...det er definisjonen på en ildsjel. Det blir et par stjerner ekstra i boka, sier leder i supporterkluben Måkeberget, Arild Flesjå, til Eurosport.
– Er det slike ting som bidrar til å skaffe en spiller heltestatus blant dere supportere?
– Definitivt. Du kan nesten ikke forlange at spillere sier fra seg noe av lønnen heller, men likevel gjør han det. Det viktigste for oss supportere er at spillerne blir i klubben til seriestart. Det er alt vi ber om.

– Det har vært skremmende

Men det har vist seg å være langt fra sikkert at skjer. Kristoffer Velde, en av spillerne som har uttrykket sin misnøye i forbindelse med klubbens håndtering av permitteringer, avslørte denne uken at han vurderer å hoppe på et tilbud fra utlandet.
– Jeg trives veldig godt i Haugesund, men til syvende og sist må man tenke på seg selv. Det tror jeg alle forstår også, sa Velde til Eurosport lørdag.
Flesjå beskriver den interne støyen på følgende måte:
– Det har vært skremmende. Fra å være en skikkelig sammensveiset gjeng så har det utviklet seg til å bli en del krangling blant spillerne. Det har ikke vært bra. Heldigvis ser det ut som ting har ordnet seg nå.
– Skjønner du klubbens avgjørelse om å la være å permittere spillere grunnet frykt for at agenter skal utnytte situasjonen?
– På en måte gjør jeg det, vi har jo noen spillere som er mer attraktive enn andre. Likevel er det jo ikke rettferdig overfor resten av spillergruppa. Det kunne nok vært løst litt mer elegant.

Frykter for klubbens fremtid

Nå frykter han for klubbens fremtid om koronakrisen drar ut lenger enn antatt.
– Jeg er redd for at hvis dette fortsetter, så kan FKH være en av de klubbene som havner skikkelig ille ute.
Hva er marerittscenarioet?
– Det er at man går konkurs og må si opp alle avtaler, sier Flesjå.

Indre bane: Tounekti-gate, krav om handlingsnekt for enkelte klubber og feilslått solidaritet

Eliteserien
Legevaktdrama for toppscoreren dagen før kamp: – Slet med å puste
EN TIME SIDEN
Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
EN DAG SIDEN