Fredag ga NFF grønt lys for 200 tilskuere på Eliteserie-kamper. Beslutningen ble tatt på et møte fredag kveld – kun noen timer etter at regjeringen åpnet for å tillate arrangementer med inntil 200 deltakere etter 15. juni.
Ifølge NTB skal kun supportere fra hjemmelagene bli sluppet inn på arenaene, og det blir opp til klubbene å organisere hvem som får billett. Dette under forutsetning om at smitteverntiltaktene følges.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
4 TIMER SIDEN

– Hadde håpet på en annen løsning

Reaksjonene er mange etter fredagens beslutning, og ikke alle er like begeistret for at det nå tillates 200 tilskuere på kamper.
Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug mener at regelen treffer skeivt blant klubbene i Eliteserien.
– Først og fremst er jeg veldig glad for at serien snart er i gang igjen. Når det kommer til beslutningen om å tillate 200 tilskuere på kamp, hadde jeg håpet på en annen løsning, sier RBK-sjefen til Eurosport like etter at hun hadde fått beskjeden fra NFF.
Til Adresseavisen torsdag uttalte Dyrhaug at hun trodde på 500 tilskuere på Lerkendal.
– Det har vært mye snakk om 200 tilskuere. Men jeg håper på 500 allerede tirsdag. Og jeg tror på 500, sa hun til avisen.

Under én prosent av Lerkendal

Nå blir det altså lov med 300 tilskuere mindre enn det Dyrhaug først hadde håpet på, og den daglige lederen er ikke i tvil om at det slås urettferdig ut på lagene i Eliteserien.
– 200 tilskuere på Lerkendal er jo ingenting. Blir fort under én prosent (0.93% journ.anm) av tilskuerkapasiteten, så det har veldig lite å si. Med såpass mange sesongkortinnehavere, kommer det nok uansett til å bli litt misnøye om hvem som skal få billetter, sier hun.
– Så du har blandede følelser akkurat nå?
– Ja, har jo det, svarer Dyrhaug, og legger samtidig til at smittevernet selvfølgelig skal komme i første rekke.
Eurosport har ikke lykkes i å komme i kontakt med konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn.

Bjørkan: – En fin start

Sportslig leder i Bodø/Glimt Aasmund Bjørkan forstår hva Tove Moe Dyrhaug mener om at regelen treffer skeivt blant lagene i Eliteserien.
Med 5635 seter på Aspmyra, betyr beslutningen fra NFF at Glimt kan fylle drøyt 3,5 prosent av stadion – altså en god del mer enn det Rosenborg kan på Lerkendal. Bjørkan, som får beskjeden rett fra Eurosport, vil ikke si så mye om skevheten blant klubbene, men gleder seg til å se tilskuere på tribunene igjen.
– Det blir veldig hyggelig å få folk på kamper igjen. Vi ønsker selvfølgelig flest mulig folk på tribunene, så dette er en fin start, sier han.
I dagene før seriestart må de enkelte klubbene ta stilling til hvem som skal få det begrensede antallet billetter som vil være tilgjengelig.
– Vi i klubben skal nå sette oss ned og se hvordan vi skal løse dette på en mest mulig forsvarlig måte, forteller Bjørkan.
Sett denne?

Fantasy FK: Dommen over spissene

Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
5 TIMER SIDEN