Alt fra Eliteserien ser du på Dplay: Sikre deg tilgang nå
TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Deilig. Deilig å få være sammen med gutta og at vi får vært sammen på feltet. Som én gjeng og ikke i små grupper. Det tror jeg gjorde godt for alle, sier en fornøyd trener Eirik Horneland til Eurosport, om å få gjennomføre fotballtreninger på normalt vis igjen.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
8 TIMER SIDEN
Men selv om det meste fremstår normalt på matta, er reglene utenfor banen mange og begrensende. Det har fått Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen til å reagere, og i et intervju med VG lufter han bekymring og frustrasjon rundt restriksjonene og hva de gjør med hverdagen til fotballspillere.
I Trondheim er RBKs forsvarskjempe Tore Reginiussen enig i at kravene som stilles krever en hel del, og at håpet derfor er at de vil lempes på i takt med at smitten forhåpentligvis holdes nede.
– Det går, det gjør det. Det er mye å sette seg inn i, det er litt tilpasning som skal til og det er rutiner som må endres, men det meste lar seg løse. Og det er ikke sikkert at det blir så strikt som det er nå hele perioden, vi får håpe det gradvis går mot normalen. Men vi klarer å tilpasse oss.
– Er du enig med Oldrup?

– Det er krevende, det er ikke noe tvil om det. Så er det helt sikkert individuelt og, hvor hardt berørt man blir. Jeg har full forståelse for at ikke alle syns det er like enkelt. Men det er på en måte det som er kriteriet for å få komme i gang nå, så håper og tror man at det ikke skal være like strikt hele resten av sesongen. Det handler litt om å komme i gang nå og få startet, og så får vi heller ta i litt ekstra i starten og slippe opp etter hvert, forklarer han.
– Oldrup Jensen spør også hvor NISO har vært i forhandlingene, og mener de kanskje ikke i stor nok grad har tatt hensyn stil spillerne og måten dere må leve livene deres på. Har han et poeng der?

– NISO har vært involvert. Jeg sitter i styret i NISO, så jeg vet det, jeg har vært med. Det er klart det er vanskelig når dette var et minimum for å komme i gang, og da er det den linja man må legge seg på. Så er det jo fremdeles mulig å si at det her har jeg ikke mulighet til å gjøre, selv om jeg skjønner at det er et fryktelig vanskelig valg å skulle ta. Men som jeg sa i sted så tror jeg vi skal prøve å få kommet oss i gang nå og heller se hva som skjer. Jeg håper i hvert fall at vi ikke blir sittende isolert resten av året, det tror jeg ikke er bra for noen. Men jeg tror ikke det blir sånn, sier Reginiussen.

Opplever ingen forskjell

For Pål André Helland oppleves ikke hverdagen annerledes nå enn under gruppetreningsregime. Han forstår likevel at den reduserte sosiale omgangen med andre kan være vanskelig, spesielt for de som bor alene.
– Det er sikkert verre for enkelte, spesielt de som bor alene, tipper jeg, som ikke får ha sosial omgang med folk. Men i starten skal vi klare det, og så tipper jeg samfunnet fortsetter å gå og smittebølgen går i riktig retning, så åpnes det opp mer og mer, og da vil vi få mer frihet vi også. At det er såpass strengt bare for at vi skal få lov til å komme i gang, syns jeg egentlig bare er greit. Så må vi ta i et tak, så for min del blir det 17.mai alene, mens familien «fær og kose», sier Helland og gliser.
Han har fått med seg saken med Oldrup Jensen, og tror hovedårsaken til at VIF-spilleren reagerer er tidsperspektivet, og at man ikke vet hvor lenge den nye hverdagen vil vare.
– Han sier det ikke er mulig å ha et vanlig liv slik ting er nå. Holder du med han i det, er det unntakstilstand?

– Ja, det er det. Men det er sånn for andre folk og. Alternativet er ikke å ha jobb da. At vi får startet opp og kommet i gang syns jeg bare er greit. Så tror jeg for hans del at den usikkerheten, det får vi svar på etter hvert, at det ikke blir så langt perspektiv, at det vil etter hvert mykes opp litt, men nå i starten så må det være så strengt for at vi skal få lov til å komme i gang. De har jo vært permittert. Jeg vil heller sitte og se litt i veggen, og være i fullt arbeid, enn å være permittert.

Litt uvanlig akkurat nå

Også trener Eirik Horneland har forståelse for bekymringene til VIFs midtbaneelegant, men er samtidig klar på at RBK-leiren ikke har problemer med å akseptere eller forholde seg til at ting er som de er akkurat nå.
– Det er nok mange som tenker det. Jeg tenker at er det det som må til for å komme i gang, er alle vi i Rosenborg villige til å akseptere det. Og det har gått veldig greit så langt. Klart at noen punkter i protokollen er vanskeligere å oppfylle for enkelte, men vi er «spot on» akkurat for øyeblikket, så håper vi etter hvert at det kan løses opp, sier Horneland.
– Så du ser poenget hans?
– Jeg ser hva han tenker, men samtidig er det litt uvanlig akkurat nå, ikke bare for oss som er fotballspillere, men hele samfunnet. Da kan ikke vi som fotballspillere og fotballklubber ha helt andre regler. Har vi lyst å spille fotball er det det som gjelder nå, og vi i Rosenborg klarer å håndtere det, avslutter han i snøføyka på kunstgresset.
Horneland var nylig gjest i Indre bane:

Indre bane i karantene: Horneland om ny kontrakt, forholdet til fansen og Fagermos utspill

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16