Publikumsfavoritten i Trondheim var gjest i den nyeste podcast-episoden av Spillerrådet sammen med Strømsgodsets Lars-Jørgen Salvesen. Der var han soleklar på at ofringene fotballspillere må gjøre nå egentlig ikke skiller seg stort ut fra hvordan toppspillere ellers lever.
– Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor vi ikke skal gjøre det. Det endrer ingenting på hvordan hverdagen vår er nå som fotballspillere, sa han.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
10 TIMER SIDEN
Se Eurosports Norge sendeskjema her:

– Noe vi allerede gjør hver dag

30-åringen viser til at sykdomsreglene i klubbene stort sett er de samme - både med og uten koronaviruset som faktor.
– At vi forholder oss til symptomer er noe vi gjør hver dag fra før av. Har du magesjau eller bare antydninger til feber, så skal du holde deg hjemme. Da er det ingen som vil ha deg inn i garderoben.
– Det er ikke sånn at vi ellers går rundt og slikker på dørhåndtak, sier han lattermildt.
Konklusjonen hans er dermed:
– Jeg ser ikke problemet med at vi må isolere oss litt fra samfunnet mot at vi får starte opp med treninger igjen og dermed blir mye tidligere klare til å spille fotball.
– Hvis klubben ikke klarer å mønstre en ellever bestående av spillere fra A-stallen, utsettes kampen. Så lenge man klarer å stable elleve spillere fra A-stallen på banen, så må man gjennomføre.

Setter spørsmål ved tankegangen

Mjøndalen-spiller Christian Gauseth er fast gjest i podcasten og er delvis enig med sin Eliteserie-kollega.
– Alle profesjonelle fotballspillere må tenke over hvor mye vi egentlig må ofre. Da kommer man nok fram til at det egentlig ikke er et veldig stort offer.
Men:
– Hva skjer med de klubbene som skulle bli rammet i løpet av sesongen, der noen får tre-fire ute med karantene? Der tror jeg ikke forbundet har noen klar løsning ennå.
Mjøndalen er en av de mindre klubbene med tynnere staller og et mindre støtteapparat rundt laget i Eliteserien. I forhold til Rosenborg, der Helland spiller er forskjellene store når det kommer til dybde i tropp, økonomiske forutsetninger og antallet juniorspillere som kan ta steget opp til A-laget om det skulle være nødvendig.
Les også: Hyller supporternes initiativ

MIF-lederen: – Må avdekkes

Eurosport.no snakket mandag med nettopp Mjøndalens daglige leder, André Nevstad. Han synes diskusjonen er interessant og mener akkurat denne saken er noe av det vanskeligste å svare på.
– Skulle den type situasjon oppstå så kan man risikere å få en serie som blir avgjort på en ugunstig måte, hvis en eller flere klubber opplever et sykdomsutbrudd. Så kan jo én spiller bli smittet i en klubb og sju stykker i en annen klubb, da blir det plutselig et nytt scenario igjen, mener han.
– Jo større og sterke tropp man har, jo bedre stilt man er. Men dette handler mer om hvordan man håndterer det. Det må man gjøre på samme måte, uansett hva slags klubb det er.
Det må settes klare retningslinjer for hvordan sykdomsutbrudd skal håndteres før en ball kan bli sparket. Det er Nevstad veldig klar på.
– Hvordan man skal løse dette tror jeg vi alle må diskutere nøye. Det må sees på ordentlig. Det må bestemmes før seriestart, det kan ikke bestemmes underveis. Før vi kan begynne fotballen igjen må vi ha avdekket en rekke ting, blant annet sånt som dette.

Røper hva som skjedde etter kontroversiell feiring

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07