Populære sporter
All sport
Vis alt

Helland møter motstand fra Eliteserie-kolleger: – Serien kan bli avgjort på en ugunstig måte

Oppdatert 27/04/2020 klokken 20:02 GMT+2

Pål André Helland skjønner ikke hvorfor man ikke kan starte opp Eliteserien igjen med strenge retningslinjer. Så lett er det derimot ikke, mener André Nevstad.

Pål André Helland og André Nevstad

Foto: Scanpix

Publikumsfavoritten i Trondheim var gjest i den nyeste podcast-episoden av Spillerrådet sammen med Strømsgodsets Lars-Jørgen Salvesen. Der var han soleklar på at ofringene fotballspillere må gjøre nå egentlig ikke skiller seg stort ut fra hvordan toppspillere ellers lever.
– Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor vi ikke skal gjøre det. Det endrer ingenting på hvordan hverdagen vår er nå som fotballspillere, sa han.
Se Eurosports Norge sendeskjema her:

– Noe vi allerede gjør hver dag

30-åringen viser til at sykdomsreglene i klubbene stort sett er de samme - både med og uten koronaviruset som faktor.
– At vi forholder oss til symptomer er noe vi gjør hver dag fra før av. Har du magesjau eller bare antydninger til feber, så skal du holde deg hjemme. Da er det ingen som vil ha deg inn i garderoben.
– Det er ikke sånn at vi ellers går rundt og slikker på dørhåndtak, sier han lattermildt.
Konklusjonen hans er dermed:
– Jeg ser ikke problemet med at vi må isolere oss litt fra samfunnet mot at vi får starte opp med treninger igjen og dermed blir mye tidligere klare til å spille fotball.
– Hvis klubben ikke klarer å mønstre en ellever bestående av spillere fra A-stallen, utsettes kampen. Så lenge man klarer å stable elleve spillere fra A-stallen på banen, så må man gjennomføre.

Setter spørsmål ved tankegangen

Mjøndalen-spiller Christian Gauseth er fast gjest i podcasten og er delvis enig med sin Eliteserie-kollega.
– Alle profesjonelle fotballspillere må tenke over hvor mye vi egentlig må ofre. Da kommer man nok fram til at det egentlig ikke er et veldig stort offer.
Men:
– Hva skjer med de klubbene som skulle bli rammet i løpet av sesongen, der noen får tre-fire ute med karantene? Der tror jeg ikke forbundet har noen klar løsning ennå.
Mjøndalen er en av de mindre klubbene med tynnere staller og et mindre støtteapparat rundt laget i Eliteserien. I forhold til Rosenborg, der Helland spiller er forskjellene store når det kommer til dybde i tropp, økonomiske forutsetninger og antallet juniorspillere som kan ta steget opp til A-laget om det skulle være nødvendig.

MIF-lederen: – Må avdekkes

Eurosport.no snakket mandag med nettopp Mjøndalens daglige leder, André Nevstad. Han synes diskusjonen er interessant og mener akkurat denne saken er noe av det vanskeligste å svare på.
– Skulle den type situasjon oppstå så kan man risikere å få en serie som blir avgjort på en ugunstig måte, hvis en eller flere klubber opplever et sykdomsutbrudd. Så kan jo én spiller bli smittet i en klubb og sju stykker i en annen klubb, da blir det plutselig et nytt scenario igjen, mener han.
– Jo større og sterke tropp man har, jo bedre stilt man er. Men dette handler mer om hvordan man håndterer det. Det må man gjøre på samme måte, uansett hva slags klubb det er.
Det må settes klare retningslinjer for hvordan sykdomsutbrudd skal håndteres før en ball kan bli sparket. Det er Nevstad veldig klar på.
– Hvordan man skal løse dette tror jeg vi alle må diskutere nøye. Det må sees på ordentlig. Det må bestemmes før seriestart, det kan ikke bestemmes underveis. Før vi kan begynne fotballen igjen må vi ha avdekket en rekke ting, blant annet sånt som dette.
picture

Røper hva som skjedde etter kontroversiell feiring

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame