Rosenborg - Molde 3-1.
Senest denne uken erkjente Per Ciljan Skjelbred at hverken han eller Markus Henriksen har levert godt nok etter at de begge returnerte til Trondheim og Rosenborg.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Søndag spilte midtbanespilleren det som kanskje var hans beste kamp etter hjemkomsten. 33-åringen var en viktig årsak til at RBK vant 3-1 over Molde.
– Det var fint. Det var en viktig kamp for oss på alle mulige måter. Vi får en veldig god motstander som vi kan bryne oss på og det reagerer spillerne godt på, sa Åge Hariede til Eurosport etter seieren.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Islamovic-dobbel i sterk RBK-seier over Molde

Tidlig i ledelsen

Hareide meldte at Rosenborg var underdogs før oppgjøret mot Molde, men det var hjemmelaget som kom best i gang. Allerede etter åtte minutter tok Hareides menn ledelsen.
Da spilte Ciljan Skjelbred Kristoffer Zachariassen gjennom på høyresiden. Han la inn og fant Dino Islamovic, som enkelt kunne sette ballen i mål.
Molde-spillerne løftet armene og mente at Zachariassen var i offside da ballen ble slått, men på reprisen så det ut til at RBK-spilleren var på riktig side.
Etter scoringen tok Molde mer og mer over, og før den første omgangen var halvspilt sto det 1-1 på Lerkendal.
Mathis Bolly førte ballen framover på venstresiden før han la inn. Det satte Ohi pris på, som hadde løpt seg fri inne i feltet og kunne stange inn utligningen, som gikk via Pa Konate.

Rosenborgs beste kamp under Hareide

Den andre omgangen startet omtrent på samme måte som den første.
Rosenborg tok styringen, og denne gangen gikk det fem minutter før Alexandro Craninx måtte hente ballen ut av eget nett.
Like før hadde Per Ciljan Skjelbred lagt inn på et frispark. Ballen fant kaptein Tore Reginiussen som var sterk i feltet og headet inn 2-1 til hjemmelaget.
– Det er en drømmeball og bare kunne stupe inn. Årets første mål kom sent men godt, sa Tore Reginiussen til Eurosport etter kampen.
Dermed noterte Skjelbred seg for en assist, samt at han var tredje sist på den første scoringen.
Eurosports kommentatorer var enige om at midtbanespilleren spilte sin beste kamp etter at han kom tilbake til Rosenborg.
– Han passer veldig godt til å ligge der han ligger i dag. Vi har brukt Markus (Henriksen) i den posisjonen, men Per Ciljan er en ballvinner, så får vi heller Markus lengre opp i banen, sa Hareide om Skjelbreds prestasjon.
RBK hadde muligheten til å øke ledelsen med både ett og to mål, men hverken Islamovic eller Konate utnyttet sjansene de fikk servert.
Da hjalp det å få muligheten fra elleve meter. Zachariassen ble tatt innenfor 16-meteren og nevnte Islamovic gikk fram til krittmerket. Derfra var han iskald og satte inn kampens siste mål. Islamovic spilte i likhet med Skjelbred en svært god kamp.
– Det var veldig godt, det har vært en tung periode som vi har jobbet oss gjennom og så har vi fått en seier sist og en seier og en god prestasjon i dag. Det var vilje og hjerte utpå der og det var godt å se, sa Reginiussen til Eurosport.
Etter seieren over Molde festet Rosenborg grepet om den viktige 4. plassen, som gir spill i Europa. Spesielt ettersom Kristiansund tapte sin kamp mot Stabæk. Nå er det bare KBK og Odd som kan ta igjen Hareides lag.
Samtidig kjemper de fortsatt om bronsemedaljen.
Den er det foreløpig Vålerenga som har kontroll på, men Rosenborg har mulighet til å snyte Oslo-laget for medaljen i den siste serierunden, dersom Vålerenga taper mot Start og Rosenborg gjør jobben mot Sandefjord.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10