Den tidligere RBK-profilen Bent Skammelsrud fikk ikke være med klubben videre forrige gang Hareide tok over på Lerkendal. Det hindrer han ikke fra å rose ansettelsen Rosenborg nå har gjort. Åge Hareide ble nemlig bekreftet tirsdag, og det bør glede trønderne, sier han.
– Det er jo førstevalget som kom inn denne gangen. Dette er kanskje den eneste som passer med premissene som Rosenborg har nå. Han har føler nok at han har mye uoppgjort etter sist gang han forlot Rosenborg. Det er mye prestisje i denne ansettelsen, forteller Skammelsrud.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

Champions League er motivasjonen

Samtidig påpeker han at utgangspunktet Hareide kommer til er ganske annerledes kontra forrige gang.
– Med de kravene som ligger her, så skal det en tøff mann til. Det har Åge mye erfaring med. Da han var her sist så kom han kanskje til et litt mer ferdig lag og et tog som allerede gikk på skinner. Det er et annet utgangspunkt denne gangen. Gullet har nok allerede gått halvveis gjennom sesongen.
Den største motivasjonen tror han ligger utenfor Norges landegrenser.
– Han må bygge må mer enn sist. Det eneste han mislyktes med var jo å komme inn ordentlig i Europa. Han vil garantert revansjere det nå, og det er nok det som gir han aller mest motivasjon også.
– Den drømmen om Champions League har han fått til alle andre steder enn i Rosenborg. Det henger som en gulrot i det fjerne, tenker jeg.

– Treneren er den største stjernen i Rosenborg

Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim har over mange år fulgt Åge Hareide tett.
– Når du ser suksessen han har hatt med å bli mester i tre forskjellige land. Tre tap på fire år i Danmark. Det er helt innafor å si at dette er Norges største trener. Dette trenervalget er ekstremt viktig for Rosenborg, de kan ikke bomme på dette, mener han.
– Det å trene Rosenborg er annerledes enn alle andre klubber. Treneren er den største stjernen i Rosenborg. Du må ha en fyr av Åge Hareides format. Det er et ypperlig valg av Rosenborg slik det står til der nå.
Han tror Hareide først og fremst vil gå inn som en manager som foredler arbeidsoppgaver til trenerteamet under seg - en praksis ikke fullt så vanlig i Norge, men heller ute på kontinentet.
– Det er mange år siden han var en felttrener. Han kommer til å gå inn i Rosenborg som en manager med et apparat rundt seg som jobber for han.

Har manglet kontinuitet

Fredheim mener det er viktig at klubben nå får på plass en langsiktig strategi hvor de tør å stå for den veien de har valgt å gå.
– Etter Eggen ga seg etter hans lange periode, har ingen trener bortsett fra Kåre sittet i mer enn to år. Det sier litt om problemene Rosenborg har hatt.
– Kontinuiteten har blitt borte. Horneland bygde jo ned det sportslige apparatet og ønsket å sitte med det meste selv for eksempel. Den typen feil kan de ikke gjøre igjen. Jeg mener de huker av alle boksene ved å ansette Åge Hareide.
Og selv om Hareide neppe blir et prosjekt som varte like lenge som Eggen-eventyret, så både trenger og ønsker han tid, tror kommentatoren. Da må også mye gjøres med laget.
– Han blir der neppe i ti år, men la oss si han bli der i fire. Rosenborg har én ambisjon om å komme ut i Europa og gjøre det bra der. Jeg ser ikke noen andre norsk trener som kan gjøre det enn Åge Hareide.
– Jeg vil tro han har stilt klare krav til hva han ønsker. Rosenborg har et aldrende lag som må fornyes om de skal ut i Europa. Jeg vil tro at vi kommer til å se store forandringer i den troppen nå. Rosenborg må bygge en sterkere stall, sier Fredheim.
Dette sa Dorsin om Hareide-mulighetene på søndag:

Hareide har tidligere bekreftet nye RBK-samtaler – dette sier Rosenborg-sjefen om trenersituasjonen

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43