• Se Brann – Rosenborg på Dplay og Eurosport Norge søndag 20.30. Få tilgang her!
Natt til fredag ble det altså klart at Eirik Horneland var ferdig i Rosenborg.
RBK-legenden Bent Skammelsrud var ikke overrasket over beskjeden, og tror Horneland selv har trukket seg fra stillingen som hovedtrener.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Han har jo selv sagt at han ikke har hatt mye å gå på. Med den åpningen nå, skjønte man at hvis ikke resultatene kom så er han typen til å trekke seg. Jeg tror han har gjort det selv. Han er en mann av sitt ord, og har vært klar hele veien, sier Skammelsrud til Eurosport.
– Det har ligget litt i kortene. Han har lagt stort press på seg selv, og dessverre mislyktes. Han har stått støtt gjennom en tøff periode, men har ikke fått spillergruppa med på sine tanker, fortsetter han.

– Det er flere som bør se seg i speilet

Skammelsrud mener også spillerne må ta en stor del av skylden for hvordan ting har blitt.
– Det er flere som bør se seg i speilet. Spillergruppa har underpresert til de grader. Det har vært energiløst – man må ut og krige, spesielt i seriestarten. Det er ofte små marginer i starten av en sesong, og det holder ikke bare å hete Rosenborg og tro at man skal spille ut folk. Innsatsen har vært langt under pari. Horneland har ikke fått mye hjelp, for å si det sånn.
– Dette skjer bare tre runder ut i en ny sesong. Burde det skjedd tidligere?
– Det er lett å si nå. Jeg skjønner poenget, og styret har lagt ekstra prestisje i dette prosjektet. De sparket Kåre Ingebrigtsen og tok inn en som skulle føre dem videre. Så at de ville ha ekstra tålmodighet skjønte vi. Man har jo ikke fått spilt kamper i korona, så vurderingsgrunnlaget har jo vært tynnere enn ellers. Jeg mener det var helt riktig å forlenge, men tror nok avtalen innebar at man måtte levere resultater for å bli værende.
– Styret har måttet tåle mye kritikk siden ansettelsen. Er Ivar Koteng rett mann til å ansette RBKs neste sjef?
– Det er jo vanskelig å svare på nå. Det sitter kompetente folk i det sportslige styret... Så lenge dem er valgt, er det jo de som skal ta saken. Jeg har ingen kommentar utover det. Men det som er sikkert, er at styret har lagt mye prestisje i dette. Det har kostet mye penger. Det er også folk der som bør se seg i speilet.
Sett denne? Saken fortsetter under:

RBK-ekspertens brutale dom – mener Hornelands plan er «umulig» å gjennomføre

Liker tanken av Hareide

– Åge Hareide har blitt lansert som en het kandidat til å ta over for Horneland. Er han din favoritt til jobben?
– Han sparket meg, så jeg vet ikke om han er favoritten min, he he. Neida – han er jo en av kandidatene som er robust nok til å ta over. Det er ikke noe dårlig navn det. Han er vel i en forfatning som gjør at han ikke kan være med for fullt før neste sesong, så isåfall får de finne en midlertidig løsning.
– Er han ditt personlige drømmevalg?
– Han er iallefall ett av de. Han er først og fremst tøff nok til å møte kravene som stilles i klubben. Trond Sollied har også blitt nevnt i mange sammenhenger, men timingen har som regel vært for dårlig.
Uavhengig av hvem valget faller på, er Skammelsrud klar på at man må finne tilbake til spillestilen som har gjort RBK til landets klare ener gjennom flere tiår.
– Det som gnager trønderne fikk vi beviset på i går. Da så vi forekjemperen og læremesteren for 4-3-3. Jeg er er veldig glad for at Bodø/Glimt har lyktes med det. Når jeg var aktiv, var de alltid ett steg etter. Nå er de ett steg foran. De spilte mest likt oss i min tid også, og de har stått ved den stilen. Det er et typisk system om folk trives i, det ser man jo når man mister sine antatt beste spillere og det kommer inn antatt svakere spillere som fyller tomrommet med bravur. Det er der RBK også ønsker seg – da er det ekstra ille å se på sånne kamper som i går. For resultatet lyver jo – det var jo helt tilfeldig at RBK kom tilbake. Glimt var mange hakk bedre.
– Det er viktig å puste i dag, selv om kampene kommer fort. Det er viktig å sette seg ned og puste og får en kabal til å gå opp etter hvert. Nå håper jeg de har hatt to tanker i hodet i lengre tid, det er vel å forvente. Det blir spennende å se hva som skjer, avslutter Skammelsrud.

Se høydepunktene: Rosenborg - Bodø/Glimt 2-3

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53