• Eliteserien er tilbake lørdag 12. juni. Se alle kampene på discovery+!
Det var knyttet store forventninger til Emil Konradsen Ceïde før årets sesong. I oppkjøringen så han pigg ut, men alt har ikke gått på skinner i sesonginnledningen.
Før helgens eliteserierunde, stod RBK-vingen med fem kamper fra start og null målpoeng. Et innhopp senere er kontoen åpnet, noe han følte seg trygg på at ville skje allerede før årets Eliteserie-sesong.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Jeg tenker ikke så mye over målpoeng lenger. Nå tar jeg det som det kommer, men jeg vet at målpoengene vil komme, sa Konradsen Ceïde til Discovery før seriestart.
Den eksplosive angriperen var plassert på benken til helgens kamp mot Stabæk, men etter trauste første 45 på Lerkendal, gjorde RBK-trener Åge Hareide grep allerede i pausen. Ceïde var med på å sette fart i et Rosenborg-lag som scoret fire mål i den andre omgangen.
Det gjorde han fra høyrekanten, som er nytt fra forrige sesong. Fra å spille på hans foretrukne venstreside, har han blitt flyttet over på motsatt kant.
– Det blir mye av det samme. Jeg har fått beskjed om å utfordre og bare spille mitt spill, men jeg foretrekker å trekke inn. Da er det kanskje like greit å skyte med venstre, forteller den smilende 19-åringen om posisjonsendringen.
Og mot Stabæk fikk vi se nettopp dette, da han dro seg inn i banen og satte ballen i mål med venstrefoten nede ved stolperoten. Innhoppet gjorde at han høstet lovord fra blant annet Discovery sin ekspert, Joachim Jonsson, som kalte innhoppet til Konradsen Ceïde for "et sykt bytte".

Superinnbytter Ceide om innhoppet: – Ekstremt deilig

Høye forventninger

Gjennom vinteren har det florert med lovord om Konradsen Ceïde, der han blant annet ble sammenlignet med Neymar av en lokal trøndersk taxisjåfør.
– Det er gøy å høre. Det er en spiller jeg prøver å spille som, og en spiller jeg virkelig har sett opp til i alle år, bekrefter RBK-angriperen.
Men med store ord, øker også forventningene. Etter den vanskelige starten har det også blitt rettet en god del kritikk mot kantspilleren.
Under gårsdagens episode av Adressa sin podcast, Rasmus & Saga, var Aslak Fonn Wiltry gjest. Trønderen som til daglig spiller i Sverige, forstår at man kan kjenne på forventningene når man spiller for Rosenborg i en så ung alder.
– Nå har jeg aldri spilt på førstelaget til Rosenborg, men jeg kan tenke meg at man kjenner det litt. Man har veldig lyst til å få det til, og Ceïde har i mine øyne vært spennende i mange år. Han er ekstremt god, og har et potensiale som kan ta han langt, sier høyrebacken før han fortsetter:
– Jeg skjønner at han kanskje setter mest press på seg selv, og at han vil så mye at det kanskje stokker seg litt. Da er det deilig for han at det endelig løsnet.
Om Emil Konradsen Ceïde fortsetter storspillet, ser du på discovery+ søndag 13. juni når Rosenborg drar til Marienlyst Stadion.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33