Mjøndalen sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter en smått utrolig playoff-kamp mot Sogndal på Initilty Arena mandag kveld. Etter at Markus Nakkim fikset 3-2-seier drøye sju minutter på overtid, var det de brunkledde fra gamle Buskerud fylke som kunne juble for Eliteserie-spill i 2021.
Men 2021-sesongen kan fort bli uten flere av de sentrale aktørene på Consto Arena denne sesongen. Ti spillere er på utgående kontrakt, deriblant kaptein Christian Gauseth, Joachim Olsen Solberg og Vetle Dragsnes.
Nå kan Eurosport erfare at sistnevnte ikke blir med klubben videre og at han om kun noen få dager presenteres som Lillestrøm-spiller.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24

– Den beste avslutningen

– Det kommer en avgjørelse rundt framtiden min om kort, kort tid. Avslutter jeg på denne måten her, så er det den beste måten jeg kunne avsluttet i Mjøndalen, forteller Vetle Dragsnes til Eurosport etter at MIF sikret fornyet Eliteserie-kontrakt.
Dragsnes har vært en viktig brikke for Vegard Hansen denne sesongen, og venstrebacken har vært delaktig i samtlige 30 kamper i 2020. 26-åringen, som tidligere har spilt for Ull/Kisa og Strømmen, står også med to mål og to målgivende.
– Avgjørelsene har ligget litt i lufta den siste tiden, men jeg har prøvd å fokusere på sesongen i Mjøndalen, så nå skjer det noe om kort tid, gjentar Dragsnes, som kom til Mjøndalen i juli 2017.
Dragsnes ønsker ikke å si noe spesifikt om det foreligger noe avtale med Lillestrøm, som skal spille i Eliteserien i 2021 etter opprykket fra OBOS-ligaen tidligere i år.

Nytt for sportssjefen

Sportssjef i Mjøndalen André Nevstad uttaler at han ikke er kjent med Lillestrøm-nyheten.
– Det er nytt for meg i tilfelle. Sist gang jeg snakket med agenten, så var det fortsatt aktuelt å fortsette her, så vi får se hva som skjer. Vetle har tatt store steg, og det er absolutt et sportslig ønske fra oss å forlenge, sier Nevstad til Eurosport.
– Vi har hatt en dialog med Vetle helt siden våren, men ikke klart å få gjennom en ny avtale, legger han til.

– En god jobb foran oss

Det spørs om sportssjefen får noe nyttårsferie i det hele tatt, for det kan tenkes at lyset ikke slås av med det første inne på kontorene på Consto Arena.
– Vi har en god jobb foran oss nå. Det er en del som er på utgående, og dette er noe vi har avventet med helt fram til sesongslutt, som er nå i dag, sier Nevstad videre.
– Det er ti spillere på utgående kontrakt. Hvor mange av disse planlegges det for neste sesong?
Jeg vil ikke gå inn på antall, men det er helt sikkert noen som blir med oss videre, svarer sportssjefen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51