MOLDE (Eurosport.no)
Han vred seg i smerte da kneet fikk seg en stygg vridning på tampen av kampen mot Sandefjord sist lørdag. Der og da tenkte Martin Bjørnbak at sesongen kunne bli av det kortvarige slaget.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
– Vi har jo Kristoffer Haraldseid som har røket korsbåndet her allerede i år, så da Roxy (manuellterapeut Rune Roksvåg) begynte å teste korsbåndsøvelsene – da frykta jeg det verste. Men det var heldigvis ikke så ille som vi trodde, det er utrolig deilig, sier midtstopperen til Eurosport på Aker stadion.

Fysikken på plass

Han kommer ut fra gymrommet Molde-spillerne disponerer på arenaen, og skal man dømme etter rammeverket skuldre/bryst under den stramme overdelen er det lite å utsette på fysikken til nordlendingen.
– Overkroppen er lett å holde ved like, men jeg skulle helst vært ute her og spilt, sier Bjørnbak og ser utover det grønne kunstgresset der Molde har 12 strake seire i Eliteserien. To bak rekorden til Rosenborg fra øverste nivå.
Men opplevelsen på Sandefjord arena skulle han gjerne vært foruten, for den var av det vonde slaget.
– Det var det, det var ikke noe godt da det skjedde. Jeg har ikke sett situasjonen igjen, det står jeg over, men jeg har nå fått det gjenfortalt, beskriver han.

Responderer godt på øvelser

Han har hatt et fravær med en lignende kneskade tidligere. Da stod han over mange uker, men det ser bedre ut denne gangen.
– Det ser veldig bra ut, det har gått veldig fort så langt – en skade som egentlig bør ta lengre tid. Det skal gå enda fortere nå enn sist, sier han.
De prognosene støttes av klubbens fysisk ansvarlige, Lars Håvard Sæbø.
– Han ser ut som han responderer veldig bra på det vi gjør av trening i gymmen. Så i løpet av et par-tre uker tror vi han er klar igjen, så det er vi optimistiske på, sier han til Eurosport.
Til helgen spiller Molde borte mot Sarpsborg 08, i midtuka etter blir det Champions League-kvalifisering mot KuPS og helgen etter venter Odd hjemme.

Gregersen i rute

Der er ikke stopperkollega Stian Gregersen tilgjengelig, men også for kristiansunderen er det positivt skadenytt.
– Statusen er egentlig litt av det samme, en kneskade som responderer veldig bra på det som har vært gjort, også er han litt lengre unna med tanke på fotball, sier Sæbø.
– Så månedsskiftet september/oktober er realistisk?
– Hvis vi tenker en tre til fem uker fra i dag så er han veldig nærme, svarer han.
Med Bjørnbak og Gregersen ute står Molde igjen med Sheriff Sinyan som eneste rendyrkete midtstopper i stallen. I tillegg anses Fredrik Sjølstad først og fremst som midtstopper denne sesongen, og Martin Ellingsen har fått mye ros for måten han har vikariert i det bakre leddet til nå i år.
Likefullt er det meget positivt for MFK at Bjørnbaks skade ikke er så alvorlig som fryktet.
– Ja, det var snakk om stopperkrise før sesongen. Så hadde vi plutselig fem på beina og så var det fire som var borte igjen, så det har gått litt opp og ned. Det er viktig å ha mange tilgjengelig, for det både har vært og kommer et tøft kampprogram, sier Bjørnbak.

Vil ikke handle foreløpig, men «er på hugget»

Med Fredrik Aursnes trolig på vei til Toulouse om ikke så lenge, kan både Ellingsen og Sjølstad trenges på midtbanen i løpet av høsten. Da begynner det å bli tynnere i rekkene sentralt i banen for de regjerende seriemesterne.
Likefullt vil ikke trener Erling Moe spekulere i om han vil hente inn forsterkninger dersom Aursnes selges.
– Belastningen til nå har vært størst på de sentrale (Aursnes og Etzaz Hussain). Men Ellingsen er tenkt på midtbanen og Eirik Hestad melder seg på der. Nå liker jeg ikke å snakke så mye om at Aurs drar før han drar, for han er enda vår spiller. Men sånn er bransjen, når noen blir skadet og noen drar må man være offensive og fylle på med litt andre egenskaper på stopperen og midtbanen, sier Molde-treneren.
– Er det for lite å gå med Hussain, Hestad, Ellingsen, Sjølstad og Sinyan på fire plasser inn i en tøff måned med Europa og seriespill?
– Det er logistikk på kort og lang sikt. Vi har kontroll på markedet og jeg er komfortabel, men det er bestandig slik at vi kikker og vi er bestandig på hugget. Vi kan ikke kjøpe enda flere i stallen slik det er nå, det er de som er her som må gjøre jobben der og da, og det ble ikke så langvarig som vi frykta med Bjørnbak. Så vi har spillere å sjonglere på, det har vi, så får vi se om Aursnes drar og agere deretter, oppsummerer Moe.
Sett denne?

Aursnes om Toulouse-overgangen: – Man vil jo selvfølgelig sitte igjen med mest mulig

Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38