Molde-sjefen sier han ikke hadde ventet seg noen større nyheter enn det som kom frem på torsdagens pressekonferanse med helseminister Bent Høie og kulturminister Abid Raja.
Der ble det varslet at det vil komme nærmere avklaringer på den planlagte pressekonferansen 7. mai. Samtidig ble det åpnet for arrangementer med 50 personer og at det antallet kan økes til 200 personer 15. juni. Tilfeldig eller ikke, er det en dato og et antall som samsvarer med tidligere uttalte planer og behov for gjennomføring av fotballkamper.
– Jeg synes egentlig det ble akkurat som vi hadde forventet. På bakgrunn av at vi skyver på det, håper vi å begynne å trene igjen den 11. mai. Jeg har full forståelse for at ting tar litt tid, og at vi ikke rusher det ut, sier Stavrum til Eurosport.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53
– Det er også en kjempefordel, for da får alle partene god tid til å arbeide ut de retningslinjene og tiltakene som skal til. Jeg må si at Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har vært veldig flinke sammen med en del av legene i lagene rundt omkring til å utarbeide en veileder, som jeg er overbevist om at er godt innenfor dersom den blir fulgt, tilføyer han.
Til VG bekrefter FHI-overlege Are Stuwitz Berg at de har gitt grønt lys for fotballens plan for å gjenoppta full trening, dersom den til Norges Fotballforbund følges.
– Det mener vi også. Toppfotballen mener at det er satt ned såpass strenge krav og klare retningslinjer, at hvis de etterleves så mener vi det er forsvarlig å starte. Nå er det opp til myndighetene å ta den avgjørelsen, og det håper vi at de gjør, sier Stavrum.
Han er i godt humør når Eurosport snakker med ham, der han er på vei til golfbanen. Å etterleve smittevernreglene der vil ikke være noe problem i det hele tatt, forsikrer han, med tanke på at det nå er en fordel å være minst mulig treffsikker, slik at en spiller befinner seg på den ene siden av banen mens den andre leter etter ballen i skogen motsatt.
Til Eurosport sier Cato Haug, styreleder i Norsk Toppfotball, at han tror på positive nyheter på pressekonferansen 7. mai, og maner nå til ro i den opphetede diskusjonen som er oppstått.
– Der er vi helt enige. Det er gjort et utrolig bra arbeid av toppfotballen, slik at vi kanskje kan gå foran. Klarer vi det, vil det gi rom for åpning av de neste fasene, som bredden og ikke minst andre idretter, sier Molde-sjefen.
Han har likevel stor forståelse for at det blir hete følelser, spesielt med tanke på at det for mange er kniven på strupen med tanke på den økonomiske situasjonen.
Den viktigste årsaken for å starte opp igjen, er da også at det vil skape inntekter, da mye av debatten også handler om at støtteordningene ikke er tilpasset idretten og toppfotballen på en tilstrekkelig god nok måte.
I tillegg har representanter fra andre idretter uttalt seg kritisk til at fotballen, som er en kontaktsport, skal være en del av en såkalt pilotordning.
– At dette skaper reaksjoner og følelser, forstår jeg. Men vi må alle passe på oss selv, og ikke snakke stygt om andre eller prøve å hindre andre. Det er ikke vi interesserte i, jeg håper flest mulig kommer i gang, jeg håper hele samfunnet kommer i gang.
Derfor forholder han seg til rolig til beskjeden om at det ikke kommer noen nærmere avklaring før tidligst 7. mai.
– Vi venter frem til det. Det må være forsvarlig og veldig gjennomarbeidet. At det tar litt tid å vurdere har vi forståelse for og ingen problemer med.
Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpborg 08, skriver følgende på sin Twitter-konto:
«Fotballen vil i gang fordi vi elsker vår idrett. Vi vil i gang også fordi vi vil bidra med skattekroner til fellesskapet, ikke bruke av statskassen, være forbilder for de unge, konkurrere, skape glede og engasjement i samfunnet, ja rett og slett få gjøre jobben vår. Kjør ball!»
Flere klubber har bidratt med kunnskap og vurderinger til forslaget som denne uken ble oversendt helsemyndighetene. Også Molde og deres lege, i tillegg til flere andre.
Det handler om å ta vare på og videreføre de retningslinjer som gjelder i dag, både når det gjelder hygiene og i større grad en isolasjon av spillerne i perioden det er påkrevet.
– Det er snakk om hygiene og at de blir mer isolert, spillerne kan ikke gå på alle mulige plasser på fritiden. Så er det oppfølging hvis det er tegn til sykdom i og rundt gruppa. Men mye av dette holder vi på med året rundt ellers også. Spillerne våre er veldig vare og kontrollerte overfor egen helse, sier Stavrum.
Han forteller at fjorårets seriemester har tatt en runde på hva spillerne mener.
– Vi har hatt en undersøkelse og våre spillere sier de ikke har noe problem med å etterleve dette. Vår gruppe er inneforstått med og klar for å underlegge seg de retningslinjene i veilederen.
Et annet forslag har gått på å samle kampaktivitet på et sted, for eksempel i Stavanger og Sandnes.
– Hvis det blir aktuelt og nødvendig med en slik løsning, får vi ta en beslutning om det da. Men vi ser viktigheten av å diskutere det, hvis det blir noe sånt.

Fullroser Godsets stunt: – Terningkast 6 og en maktdemonstrasjon

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06