I et lengre intervju på Rosenborgs Youtube-kanal lørdag, bekreftet Åge Hareide at klubben har et ønske om å bruke Markus Henriksen som midtstopper den kommende sesongen.
– Ja, det har vi et ønske om. Jeg vil ha et spillende- og «opp bakfra»-lag, slik at Markus kan være i stand til å ta med seg ballen fram, og kanskje til og med inn i midtbaneleddet, sa Hareide i intervjuet.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
15 TIMER SIDEN

– Tanken er god

Trenerveteranens Henriksen-grep får støtte fra Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson.
– Ja, det kan nok helst sikkert fungere bra. Som en som fører ballen opp til midtbaneleddet, og kan funke som en spillende stopper, er det et bra valg. Tanken er god, så får vi se om det er godt nok for Rosenborg gjennom sesongen, sier han.
I intervjuet med Rosenborg fortalte Åge Hareide at de enda ikke har fått prøvd ut Henriksen som stopper på trening, og at mye stod og falt på om Per Ciljan Skjelbred er skadefri på midtbanen.
Per nå er den tidligere Hertha-spilleren ute til tidligst midten av mai.

Henriksen og Hovland?

Med Markus Henriksen inne i midtforsvaret, blir det kun plass til en ren stopper til. I stallen har Rosenborg per nå Even Hovland, Besim Šerbečić, Hólmar Örn Eyjólfsson og Gustav Valsvik.
– Det blir spennende å se hvem av dem som ryker, men både Valsvik og Šerbečić ligger nok et stykke bak i køen. Jeg tror nok at Valsvik ligger dårlgist an, og at han muligens ikke spiller i Rosenborg den kommende sesongen, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Den frittalende svensken tror derfor at en av de to rutinerte stopperne blir Henriksens makker.
– Det står nok mellom Hovland og Eyjólfsson der, og jeg tror Hovland er foran i køen. Han hadde en god høstsesong, og har kvalitetene inne.
Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
EN DAG SIDEN