Klubben meldte selv om den positive testen i en melding på sine nettsider lørdag.
– Han meldte fra i dag tidlig om at han følte symptomer. Derfor tok vi tester og kjørte til Oslo med den. Rundt klokken kvart på fire fikk vi svar om at den var positiv. Deretter informerte vi NFF og Sandefjord om at det ikke blir kamp. De som har vært i nærkontakt – blant andre spillergruppe og støtteapparat, er informert, sier sportssjef Tore Andersen til Eurosport.
Eliteserien
Merker flere LSK-endringer siden ankomsten – vil bygge videre på ny kultur
19 TIMER SIDEN
Andersen sier at spilleren sist var i kontakt med lagkameratene på trening fredag.
Tidligere lørdag fortalte Odd-lege Ola Stamnes at en forsvarsspiller skulle koronatestes i dag.
– Men dette er kun fordi vi ønsker å forsikre oss om at det ikke dreier seg om korona. Vedkommende var småforkjølet, og vi ønsker rett og slett å være føre var. Får han negativt svar på hurtigtesten, så er han klar til spill i morgen, sa han da.
– Vi ønsker å unngå det som skjedde med Kongsvinger i OBOS-ligaen, så derfor er vi i forkant, la legen til, og siktet til situasjonen der KIL ventet flere dager med å teste en smittet spiller.
Les også: Flere usikre kort i Odd-leiren – samtidig testes forvarsspiller for korona
Onsdagens hjemmekamp mot Strømsgodset må også utsettes. Avhengig av når laget hadde siste kontakt og når de gikk i karantene, er også KBK-kampen i Kristiansund neste søndag i fare. Det kan føre til store konsekvenser for det gjenværende programmet i Eliteserien.
– Vi har hele tiden visst at det blir vanskelig. Vi har påminnet og snakket med spillerne og støtteapparatet om at vi må være forsiktige. Men dette er en uheldig situasjon som vi ikke kan gjøre noe med. Vi må gjøre alt vi kan for at serien kan avvikles. Vi har heldigvis ikke vært i kontakt med noen andre lag. Det er vi veldig glade for, sier Andersen.
Han er glad for at de fikk kastet seg raskt rundt med testing.
– Det er fort gjort å tråkke feil. Vi skjønte at vi måtte ta den testen og analysere den så fort som mulig. Det er bra vi klarte det. Når det er såpass alvorlig, er vi glade for at vi har håndtert det bra. Det har NFF også sagt, sier Andersen som også roser spilleren som tok tidlig kontakt.
På spørsmål om hva det betyr for kampene etter Sandefjord, sier han at Godset-kampen også ryker i henhold til protokollen, men henviser til NFF om mer info om dette.
Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere saken overfor Eurosport.
– Håper det går bra med han som er smittet. Vi ser på dette nå, og må få komme tilbake til hvilke konsekvenser det får for avslutningen, skriver Fisketjønn i en SMS til NTB.
Eliteserien
Takker alle i og rundt LSK etter ny kontrakt: – Lyst til å betale tilbake
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Årets spiller-nominert: - Kanskje vanskelig å komme utenom han i Bodø
I GÅR PÅ 12:51