Fra 8. september, altså tirsdag, kunne norske klubber igjen kjøpe og registrere spillere.
– Vi ser på et par alternativer for å forsterke troppen. Det er jo tre mann fra A-troppen som går ut nå. Filip Valencic og Romain Gall er allerede ute, og Will Donkin er på vei ut. Det kan gjøre plass, samtidig som vi har flere som vi nesten ikke har brukt på vei tilbake fra skader, sier Torgeir Bjarmann til Eurosport.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Luc Kassi og Darren Maatsen har vært mer på sykestua enn på banen så langt. I tillegg er Yaw Ihle Amankwah skikkelig på vei tilbake.
– De to første er nesten som å få to nye mann inn, når de er tilbake. Og Amankwah er godt på vei tilbake også, så det er tre etablerte som forhåpentlig snart er i god form igjen, så det er litt begrenset hva vi trenger. Det viktigste er egentlig å få maks ut av dem vi har og holde dem skadefrie. Det kan hende det blir en eller to, i og med at vi har ryddet litt plass i garderoben.
Samtidig kan salg endre dynamikken underveis i vinduet. Det åpnet i dag, og Bjarmann bekrefter interesse for flere av spillerne.
– Emil (Bohinen) er jo den det prates mest om. Hvis han skulle bli solgt, kan det hende vi trenger en midtbanespiller.
– Har det kommet henvendelser på ham?
– Ja. Men fremdeles er det på et nivå som gjør at man ikke behøver å tenke før man svarer nei. Men det er mye prat, så det kan godt hende han går i dette vinduet. Vi prøver å forberede oss litt på det, og kanskje ha en back up-plan hvis det skjer. Være litt i forkant.
Det har tidligere vært skrevet om italienske Genoa. Klubben har en sportsdirektør som skal være tilhenger av midtbanespillerens kvaliteter.
– Det er andre som har vist mer interesse. Men det har ikke vært bra nok opp mot hva vi mener han er verdt. Jeg tror det skjer noe med ham. I gamle dager hadde jeg vært helt sikker, men i disse tider, med korona og usikkerhet, er det en del treghet ute i markedet, sier Bjarmann og legger til:
– Vi får se når vi nærmer oss 5. oktober. Vi er glade så lenge vi får beholde ham, sportslig sett. Men så vet vi at det er en tid for alt. Det er hans tur. Og så har vi andre unge spillere. (Andreas) Hanche-Olsen, bare å bli tatt ut på landslaget gir jo oppmerksomhet. Hugo (Vetlesen) er det litt interesse for. Men vi kan ikke selge alle, det skjer ikke.
Overgangsvinduet åpnet tirsdag, og Bjarmann tror en del klubber sitter og ser an litt hvordan det går. Er man i bunnen er det kanskje større sjanse for at klubber føler seg tvunget til å handle.
Lagets resultater i de kommende kampene, som for eksempel mot Haugesund til helgen, vil trolig definere litt hvilken vei man må se på tabellen utover høsten.
– Alle restriksjonene gjør også at det tar litt tid å hente spillere, med karantene og testing og alt det der. Så igjen, det handler mest om å få maks ut av det man har og holde seg mest mulig skadefrie.
Bjarmann og Stabæk har tidligere vært åpne på at de ønsker å se på muligheten for å sikre seg Adama Diomande, dersom han er interessert i en retur til Norge etter exiten i USA.
– Vi har ikke hørt noe mer der, men det var veldig klart på forrige tilbakemelding. Men han vet jo at vi er interesserte, både gjennom at det er skrevet flere steder og gjennom forespørsel. Så får vi se.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53