Kristiansund-Bodø/Glimt 2-3
Amahl Pellegrino rev av seg drakten i glede. Under var det en singlet med et 20-tall. Spissen hadde nettopp sendt Kristiansund i ledelsen mot Bodø/Glimt, med det som var sesongens 20. for hans del.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
– Måten han avslutter på er så selvsikker og så bra, sa Eurosports kommentator Herman Ekeberg.
En av sesongens store profiler hadde nådd en gjev milepæl.
Etter at overgangen til én avdeling i den norske toppdivisjonen var klar til 1961-62, har kun 15 spillere klart å score 20 mål eller mer. Det står mange store navn på den listen, mens det også er mange store navn utenfor.
Nå er Amahl Pellegrino medlem av den eksklusive klubben, som inkluderer blant andre Odd Iversen, Harald Martin Brattbakk og Sigurd Rushfeldt.
Det ble imidlertid ingen seier å juble for for Pellegrino.
Glimt svarte med scoringer av Vegard Leikvoll Moberg og Kasper Junker. Et lekkert hodestøt av Bendik Bye sørget for at 2-2, men Junker avgjorde med sin andre scoring like før slutt i en meget underholdende affære i Kristiansund.
Seieren tar Glimt enda et steg nærmere det som etter alt å dømme blir Eliteserie-gull.
– Vi sier ikke at vi har tatt gullet, men vi har veldig tro på gruppa og hele klubben, så dette skal vi klare i lag. Det har jeg veldig tro på, sa Patrick Berg etter seieren.
Se hva Glimt-trener Kjetil Knutsen sa etter kampen. Saken fortsetter under videoen:

Slik svarer Glimt-treneren på gullspørsmålet

Målrik førsteomgang

Det ble en actionfylt førsteomgang i Kristiansund.
Amahl Pellegrino har dunket inn scoringene nærmest på bestilling for KBK denne sesongen. Mot Glimt kom sesongens 20. for Eliteseriens toppscorer.
Det var bare spilt fem minutter da Christophe Psyché spilte Pellegrino gjennom. Han gjorde ingen feil alene med Glimt-keeper Nikita Haikin. Nummer 20 var i boks, og Pellegrino rev av seg drakten i feiringen. Under hadde han en singlet med tallet 20. En gjev milepæl for spissen.
Se Pellegrinos scoring og feiring. Saken fortsetter under videoen:

Kunne endelig feire med trøya som viser 20 mål: – Det er så fasit!

Men Glimt skulle slå tilbake. KBK-keeper Sean McDermott vartet opp med et svakt utspill. Glimt snappet ballen og fikk slått inn. Philip Zinckernagel fikk ingen god berøring, men nedtaket hans ble imidlertid en perfekt pasning til Vegard Leikvoll Moberg. Han banket inn 1-1.
Og serielederen ville inn til pause med ledelse. Psyché klønet i eget felt og traff Moberg i beinet med et spark. Dommeren pekte på straffemerket, før Kasper Junker sendte McDermott en vei og ballen midt i mål. God straffe. Kjetil Knutsens menn hadde snudd det.

Mente straffen var soleklar

I pausen var Pellegrino misfornøyd med dømmingen under oppgjøret.
– Jeg kan ikke se det fra der jeg er (straffesituasjonen før Glimts 2-1-mål), men dømmingen sånn stort sett hele kampen har vært pinlig, sa han.
Glimt-kaptein Ulrik Saltnes tok det med et smil.
– Det får han bare synes. Kjempegøy at han synes det, så får han fokusere på andre ting hvis han vil prestere.
Straffen mente han var klar.
– Den er soleklar. Han spenner ham rett ned.

Sent seiersmål

Serielederen hadde snudd det på sterkt vis, men KBK hadde ingen planer om å la dem få en enkel reise i andre omgang.
Etter flere store muligheter satt den endelig for vertene etter 78 minutter. Glimt fikk blokkert i siste liten på en stor mulighet. På det påfølgende hjørnesparket stupte Bendik Bye frem på første stolpe og styrte inn 2-2. Et vakkert hodestøt.
Pellegrino fikk en stor mulighet til å sende KBK i føringen like før slutt, men Haikin avverget med en kjemperedning. De var det mange av søndag kveld.
Så slo Alfons Sampsted inn i Glimt-feltet like tre minutter før full tid. På bakerste ventet Junker og banket inn 3-2. Pellegrino hadde nådd en milepæl, men det var Glimts storscorer som kunne smile bredest etter søndagens kamp.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23