Strømsgodset - Kristiansund 2-2 (0-2)
Om fokuset var på Amahl Pellegrino før kampen, ble det iallefall ikke forandret etter 90 minutter på Marienlyst. For 30-åringen var igjen kampens store spiller da han stod for begge scoringene i for KBK, men Strømsgodset stoppet festen da de slo tilbake med to mål i andre omgang og sendte gultrøyene hjem med et poeng.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Strømsgodset - Kristiansund 2-2

– Han er en liga for seg selv. Alt han rører går inn. Det kan vi kun være glad for på han sine vegne. Jeg syntes de har sjanser til mer enn to mål, men de to målene de får i dag er ekstraordinert. Han er dyktig, sa Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport etter kampslutt.
Se hele intervjuet med Henrik Pedersen her. Saken fortsetter under videoen:

Pedersen om Pellegrino: – Han er en liga for seg selv.

KBK-trener Christian Michelsen var skuffet etter kveldens omtrent «prikkfrie» bortekamp.
– Det er sjeldent vi skaper så mye. Omtrent prikkfri bortekamp. Jeg skjønner at de er skuffet. I dag hadde vi fortjent mer enn et poeng. Det er egentlig utrolig at vi ikke scorer mer, selvom dem to målene var fantastisk. I dag er det lov å være skuffa over at vi drar hjem med et poeng. Samtidig så er et poeng på bortebane sterkt i utganspunktet, sa han til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Christian Michelsen her. Saken fortsetter under videoen:

Mener KBK fortjente seier: – Prikkfri bortekamp

Hovedpersonen selv ble byttet ut etter 82. minutter spilt. Han hadde synlig tatt seg til kneet etter flere situasjoner på banen, en skade han har slitt med i flere kamper.
– Jeg ser du holder deg til kneet. Hvordan er situasjonen der?
– Ingen kommentar, svarte Pellegrino til Eurosport i pausen.

Pellegrino-dobbel

Det var en åpen og underholdende kamp fra start med to angrepsvillige lag. Det luktet mål i begge ender, men det var KBK som hadde X-faktoren i en Pellegrino i fyr og flamme.
Etter 27 minutter spilt feilberegnet Godset-keeper Viljar Myhra en ball som ble snappet opp av Pellegrino, som kunne sette inn 1-0 i åpent mål.
– Den stusser litt mindre enn jeg tenkte at den skulle gjøre. Så prøver jeg å vente den inn og da kommer Pelle. Det er sånn som ikke skal skje, men det skjer. Han er kjapp, sa Myhra til Eurosport i pausen.
– Han kan ikke la vær å score!, sa Eurosports fotballekspert Bernt Hulsker når han omtalte Pellegrino.
Og der tok ikke Hulsker feil. 12 minutter senere smalt det igjen – og denne gangen luktet det virkelig svidd. Pellegrino hamret til fra nærmere 30 meter og fikk drømmetreff – ballen suste i vinkelen bak en denne gang sjanseløs Myhra.
– Alt han tar i blir til gull!, utbrøt Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.
– Jeg holder på å besvime her! Han er en rev altså, han er en rev!, sa Eurosport-ekspert Bernt Hulsker i Fotball Direkte-studioet.

Godset slo tilbake

Henrik Pedersen hadde tydeligvis brukt pausepraten godt, for det var et helt annet Godset-lag som kom ut i andre omgang. Det tok bare 11 minutter før Johan Hove banket nytt liv i kampen med et skudd fra rundt 20 meter.
Etter to offensive bytter og formasjonsskifte for hjemmelaget var det tydelig hva blåtrøyene jaktet. Og da tok det ikke lang tid før Moses Mawa snappet opp ballen etter en blokkering og åpnet målkontoen og satt inn 2-2 for blåtrøyene etter 77. minutter.
Det luktet svidd i begge ender av banen utover omgangen, men det endte med poengdeling i Drammen.
– Vi viser god mentalitet hos guttene. Vi vet at det bare er å stå sammen i det, sa Moses Mawa til Eurosport etter kampslutt, men påpeker at han er skuffet over dagens resultat.
– Det er deilig å komme i gang, men akkurat nå er jeg bare skuffet over at vi bare tar et poeng.

Slik stilte lagene:

Godset (3-5-2): Myhra - Gunnarsson, Stengel, Fosnæss Hansen - Tokstad, Maigaard, Ipalibo, Hove, Mickelson - Salvesen, Mawa.
Kristiansund (4-2-3-1): Mbaye - Sørmo, Coly, D.P Ulvestad, Sivertsen - Hopmark, P.E Ulvestad - Askar, Skarsem, Pellegrino - Kastrati.
Sett denne?

Her går studio bananas etter Pellegrinos perle: – Jeg holder på å besvime her!

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31