Amahl Pellegrino har vært en åpenbaring etter at han kom til Kristiansund fra Strømsgodset i fjor. Men veien til toppen har vært lang for 30-åringen, som har måttet tåle mange kritikere på veien.
– Jeg har alltid fått høre at jeg har vært for tynn og spinkel for toppfotballen, sier Pellegrino til Eurosport.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

– Se på meg nå

– Jeg har vokst opp med dette hele livet. At jeg er for tynn, at jeg ikke har hodet på riktig plass, at jeg ikke var seriøs nok. Men se på meg nå, fortsetter han.
Etter flere gode sesonger i Mjøndalen ble Pellegrino aldri den spilleren mange forventet etter overgangen til Strømsgodset før 2018-sesongen.
Men etter overgangen til KBK har karrieren virkelig skutt fart igjen. Etter ni mål på tolv kamper i fjor høst har angrepsspilleren også startet årets sesong forrykende. I 7-2-seieren mot Aalesund scoret Pellegrino hat trick.
– Nå er det jeg som står her, og gjør det jeg drømmer om å gjøre. Og det er min egen fortjeneste, sier KBK-profilen – med et aldri så lite snev av revansjelyst i stemmen.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Ber Bohinen gjøre dette grepet etter marerittstarten

Så vidt i gang

Sist uke fylte Pellegrino 30 år, men han er ifølge seg selv bare så vidt i gang.
– Reisen min har tatt lang tid. Bærum, Lillestrøm, Mjøndalen, Godset. Det har egentlig vært bob-bob frem til i fjor høst.
For drømmen om proffspill i utlandet lever fortsatt i beste velgående.
– Ja, jeg drømmer fortsatt om det. Jeg har måttet jobbet hardere enn andre. Det er kanskje grunnen til at jeg sitter her i dag.
Pellegrino er født og oppvokst i Drammen. Fra det velkjente 90-kullet er det nå bare han og Muhamed Keita igjen på toppnivå.
– Jeg sitter igjen og er takknemlig for den reisen jeg har hatt til nå. Og jeg mistet aldri håpet, avslutter Pellegrino.

Roser dette KBK-trekket: – Internasjonal klasse over

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11