Brynhildsen har i en lang periode vært tilbakeholden med å la seg intervjue om sønnen Ola og hans framtid. Men med offentliggjøringen av at sønnen skifter til Molde i sommer - og at en gruppering av Stabæk-supporterne hengte opp «Her bor en Judas»-banneret hjemme hos moren til 21-åringen natt til mandag - velger Rune Brynhildsen nå å fortelle hvordan han og familien har opplevd de siste månedene.
Og ikke minst det siste døgnet.
– Jeg skjønner mange av reaksjonene. Fotball er følelser. Jeg unnskylder ikke oppførselen denne helgen, for den er langt over streken, men jeg unnskylder villfarelsen disse enkelte supporterne lever i. De kjenner ikke fakta i denne saken, de kjenner ikke rasjonalet. At noen graver litt dypere enn andre i den språklige søplekassa overrasker ikke, og kan man som spiller ikke takle det, har man valgt feil bransje.
Eliteserien
Molde-treneren takket nei til utenlandsk klubb
EN DAG SIDEN
– Men de såkalte «Ultras Stabæk» er ikke egnet til å skremme noen. De er åpenbart en gjeng med guttunger som antagelig er litt ekstra villfarne etter en drøy måned med korona-abstinenser. Skulle man tatt denne kritikken fra denne grupperinga på alvor, så måtte de ha tatt av seg maskene, fjerna pseudonymer og diskutert dette i åpent landskap, sier Rune Brynhildsen til Eurosport.no.
Han har mandag hatt en nærmest rødglødende telefon. Først etter at grupperingen «Ultras Stabæk» ga klart uttrykk for hva de mener i saken løpet av natten, deretter da Molde offentliggjorde at Ola Brynhildsen har signert med dem fra første juli.
Det er enden på en halvannet år lang overgangssaga der Ola Brynhildsen har vært sterkt ønsket i Molde siden vinteren 2018/2019.
– Vårt inntrykk er at klubben og supporterne har ment at Ola, uten forbehold, burde signere eller resignere en ny kontrakt for at Stabæk skulle få best mulig betalt. Det skal de få lov til å mene, men jeg tror mange allerede har glemt at Molde la inn et veldig godt bud i januar 2019. Da ba Ola om å få gå i dialog med Molde, men Stabæk sa nei. Ola ville prøve noe nytt, men at han fikk «nei» ble respektert.
Den gangen ble det meldt i VG at Molde ville betale om lag fem millioner for Brynhildsen. Men Eurosport er kjent med at totalrammene for en overgang på det tidspunktet kunne nærmet seg det dobbelte, altså ti millioner.
– Molde har lagt inn bud i alle vinduer siden vinteren 2019. Selve utgangspunktet for kritikken mot Ola, som går på at han som akademi-spiller har en forpliktelse om å legge igjen penger i klubbkassa fordi Stabæk har investert mye i han, skjønner jeg godt. Men selv om det er en forventning om det, så har han ingen forpliktelse til å faktisk gjøre det, sier Rune Brynhildsen.
Siden har det kommet bud både fra Molde og Rosenborg, uten at Stabæk har godtatt noen av dem.
– Vi opplever det som at alle budene har blitt møtt med veldig høye motkrav. Det står Stabæk selvsagt helt fritt til å gjøre, men vi vet at flere utenlandske klubber har blitt skremt bort når de har hørt Stabæks prisforlangende. Det både vet jeg og kan dokumentere, sier han.
Han sier familien har mye å takke Stabæk for, men at det sjuende og sist handler om hva spilleren selv velger for å få mest mulig ut av sin egen karriere.
– At Ola nå drar som «Bosman», kan Stabæk langt på vei også takke seg sjøl for. De kunne fått godt betalt i flere vinduer, men har bryskt avvist budene med det klubbene har opplevd som altfor høye prisforlangende. Svaret andre klubber har fått, har vært at enten så skulle Stabæk ha hatt veldig godt betalt, eller «så skal vi resignere ham» - til tross for at han har vært tydelig på at han har ønsket et miljøskifte.
– Dette handler ikke om at fansen eller noen i Stabæk betyr mindre for Ola - hele familien vår har veldig sterke følelser for Stabæk - og vi har mye å takke klubben for. Men man må respektere at spilleren tar egne valg, sier Rune Brynhildsen.
Han er også helt uenig i kritikken agenten til Ola Brynhildsen - Jim Solbakken - har vært gjenstand for i akkurat denne saken.
– Jeg kan med hånden på hjertet si at er det én som har vært 100 prosent objektiv i dette valget, og som ikke har styrt Ola i den ene eller andre vegen, så er det Jim Solbakken. Han har vært 100 prosent ryddig. Han har vært flink til å diskutere fordeler og ulemper med alle muligheter, sier Rune Brynhildsen - som avviser at Molde ble valgt med et ønske om å tjene mest mulig.
– Stabæk har vist en stor kjærlighet for Ola, og virkelig genuint ønsket han med videre. Men nå kommer han til en klubb som gjennom snart to år har vist ekte «passion» for å ville ha ham. Det har vært et valg mellom to goder, og så har Ola resonnert lenge frem og tilbake.
– Han går ikke etter pengene, det stemmer ikke, men han har et behov for miljøskifte og av å komme ut av komfortsonen igjen. Få nye krav, oppleve noe nytt. Der finnes det neppe bedre alternativer i Norge, enn nettopp Molde, sier Rune Brynhildsen.
Sett denne?

Reagerer på seriestart-debatten: – Det er et sykdomstrekk

Eliteserien
Skadet Glimt-spiller: – Vet ikke hvor lenge jeg er ute
I GÅR PÅ 08:19
Eliteserien
Toppklubbene vil ha VAR i norsk fotball – innføres trolig i 2023
I GÅR PÅ 15:09