Vegard Kongsro (22), som har vært en del av Ull/Kisa siden februar 2019, har vært linket til en rekke klubber denne vinteren, men ser nå ut til å lande på seriemesterne fra Bodø – slik Eurosport meldte tidligere denne måneden.
Det samme gjelder Sigurd Kvile (21), som spilte for Åsane gjennom store deler av fjorårssesongen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
2 TIMER SIDEN
Nå er begge to på plass i Spania for å slutte seg til resten av Glimt-troppen. Det skriver Avisa Nordland, som er på Marbella for å følge Bodø/Glimt gjennom treningsoppholdet.
– Det mangler litt før alle papirene er i orden. Det er bare små detaljer som gjenstår, så blir alt underskrevet, sier Sigurd Kvile til avisen.
Kvile, som startet sju kamper for et høytflygende Åsane i 2020, er midtstopper, og får dermed stor konkurranse med spillere som Brede Moe, Marius Lode og Marius Høibråten. 21-åringen har tidligere spilt på ungdomslagene til Sarpsborg 08, Fana, Fyllingsdalen og Brann.
Kjetil Knutsen var trener for Fyllingsdalen samtidig som at Kvile spilte for ungdomslaget, og de to kjenner hverandre derfor godt fra før.
For Vegard Kongsro sin del, var 22-åringen – som primært opererer på venstrebacken – i dialog med blant annet Lars Arne Nilsen og Aalesund, før han endte opp med de helgule seriemesterne.
Den regjerende seriemesteren skal, etter det Eurosport.no erfarer, ha kommet med et tilbud som har en totalpakke på 1,2 millioner kroner.
Les mer om saken her.
– Da Glimt kom på banen ble det mer fart i sakene. Jeg kjente ganske raskt at dette var en utfordring jeg ikke kunne takke nei til, sier Kongsro til AN.
Lørdag meldte samme avis at venstreback Aleksander Foosnæs reiste hjem fra Spania, i håp om å finne seg en annen klubb. Det er derfor ikke utenkelig at Kongsro erstatter Foosnæs som Bjørkan-utfordrer på backplassen.
Det er ventet at overgangene bekreftes av Bodø/Glimt innen kort tid.
Sett denne?

Skeptisk til talentets overgang: – Hvem skal han skyve ut?

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33