• Følg Mjøndalen - Brann på Eurosport Norge og Dplay lørdag klokken 18. Få tilgang her.
BERGEN (Eurosport.no): – Jeg gikk til sengs med følelsen om at alt var klart. Så våknet jeg opp dagen etterpå med meldinger i hytt og vær om at det ikke var klart, forteller Svendsen.
Den tidligere Molde-spilleren ble klar for Brann i siste sekund, bokstavelig talt. FIFA mottok nemlig overgangspapirene klokken 23.59.59.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03
NFF beskrev det som verdensrekord.
– Det ble noen dager med mye venting og jeg følte meg litt i ingenmannsland med tanke på hvor jeg skulle være og hvordan fremtiden min så ut. Det var en ny utfordring som jeg lærte mye av. Det var fantastisk deilig da vi fikk svar om at overgangen hadde gått gjennom, sier Svendsen til Eurosport.no.
Se intervjuet med Svendsen. Saken fortsetter under videoen.

– Det virker som en flott spillergruppe, med masse harmoni og positivitet

Godt førsteinntrykk

Eurosport møter Svendsen på treningsanlegget til Brann. De siste dagene har han brukt på styrkerommet på hotellet og gåturer for seg selv.
Nå er derimot karanteneperioden over. Dermed kan han slutte seg til lagkameratene.
– Førsteinntrykket er veldig godt. Jeg har følt meg veldig velkommen fra dag én. Hele dagen har egentlig vært veldig fin. Det virker som en flott spillergruppe, med masse harmoni og positivitet, sier Svendsen om omgivelsene.

Satt ut av troppen i Danmark

23-åringen ble toppscorer for Odense forrige sesong. Da han kom tilbake fra ferie før denne sesongen, merket han imidlertid at han hadde falt langt bakover i køen.
Svendsen bestemte seg først for å ta opp hansken og kjempe seg inn på laget igjen.
Over tid så han derimot at det bare ble vanskeligere og vanskeligere. Den siste dråpen var da han ikke kom med i troppen.
– Da merket jeg at det var på tide å finne seg et nytt beite. Da muligheten for å dra til Brann kom opp og jeg hørte hva de ønsket fra meg, fikk jeg en veldig god magefølelse. Det var en veldig spennende utfordring som jeg ønsket å ta, sier Svendsen.

Ønsker å bidra med målpoeng

Lånet strekker seg ut 2020-sesongen. Svendsen sier at tiden får vise hva som skjer i januar med tanke på en eventuell permanent overgang. Nå handler det om å slippe seg løs denne høsten.
Hva skal du bidra med i Brann-drakten i de ti kampene som gjenstår?
– Jeg håper å kunne bidra til at vi vinner kamper. Mitt mål er alltid å hjelpe laget med mål og målpoeng. Jeg håper jeg kan få litt uttelling der, men det viktigste for min del er at vi vinner så mange kamper som mulig, sier Svendsen.
– Får vi momentum og ballen begynner å rulle, tror jeg vi kan plukke mange poeng fremover. Jeg har en god magefølelse på at det blir en spennende høst, legger han til.

Klar for å bidra mot Mjøndalen

Når Brann gjester Mjøndalen lørdag klokken 18, er det nesten to måneder siden de innkasserte sin forrige trepoenger. Svendsen sier han er klar til å bidra.
– Det er opp til trenerne (om jeg spiller, red.anm.), men jeg har trent godt og det har vært et hardt treningsregime i Danmark. Formen er god og mentalt er jeg der jeg skal være, sier Svendsen.
Mjøndalen er på ingen måte en drømmemotstander for Brann. Forrige seier kom i 1992, og nedrykksoppgjøret i 2014 huskes naturligvis godt.
– Jeg vet at det har vært litt problemer med Mjøndalen tidligere, men det er sånne ting som skal snus. Vi må være på tå hev og spille den fotballen vi ønsker å spille. Vi må ta initiativet og få momentumet i kampen, da tror jeg det skal bli en spennende match. Jeg håper vi tar med oss de tre poengene, sier Svendsen.

– En meget bra fotballspiller

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen er naturligvis fornøyd med å ha Svendsen på plass. Eurosport snakket med treneren etter 23-åringens andre Brann-trening.
– Jeg tror det er viktig, etter Odense og oppkjøringen der, å komme inn i en gruppe der han får litt trygghet og vet at han kan bidra dra dag én, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.
– Vi vet alle at han er en meget bra fotballspiller, så får vi gjennom spillet vårt sette opp Sander i de situasjonene hvor han er klart best. Han er ofte involvert i mål, med den tredje siste pasningen, assist og scoringer. Hvis han senker skuldrene og slipper seg løs i den tiden han først har nå, tror jeg det blir veldig bra, legger han til.
Sett denne?

Brann-bråket: Slik svarer han på sammenligningen med egen RBK-exit

OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 PÅ 16:00