• Lad opp til søndagens kamper i Eliteserien med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Foto: Per-Magnus Amdam Johansen.
– Plutselig, før fergen skulle gå fra Molde, så kommer Erling Moe kjørende bort i en liten rød Mercedes. Så ser vi at han går ut av bilen, flirer godt, klør seg litt i skjegget og slår seg selv på låret. Det var mye latter.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
8 TIMER SIDEN
Det sier Glimt-supporter Per-Magnus Amdam Johansen, som sammen med Robert Pettersen står bak påfunnet utenfor Aker stadion søndag morgen.
Johansen og Pettersen valgte nemlig på svare Molde-trener Erling Moe etter at han i etterkant av 4-2-seieren over Bodø/Glimt 17.oktober uttalte at «skapet var satt på plass».
Se intervjuet med Molde-treneren nederst i saken.
Glimt-supporterne, som begge holder til på Nordmøre, gikk nemlig nye veier for å svare på stikket til Moe, da de søndag morgen lenket fast et helgult skap utenfor Moldes hjemmebane med skriften «godt å få skapet på plass».
– Jeg synes jo det var litt «cocky» av Moe å si det på den måten, spesielt etter en kamp der Glimt manglet en rekke nøkkelspilere – i tillegg til at Haikin ikke hadde sin beste dag på jobben. Jeg undret litt på hvorfor han valgte å si det, men det var egentlig litt tilfeldig at vi endte opp med en motreaksjon, forteller Per-Magnus Amdam Johansen til Eurosport.no.

Moe: «Midt i blinken»

Johansen forteller videre at både han og Pettersen, som i utgangspunktet ikke kjenner hverandre så godt fra før, var tidlig på plass i Molde for å «sette skapet på plass».
– Vi dro over med ferga klokken 09:00 og var egentlig litt redde for at det skulle komme vektere eller andre som stoppet oss, men det var ikke en sjel i Molde sentrum. Alt gikk helt strålende, sier han.
Her er Per-Magnus Amdam Johansen og Robert Pettersen på plass utenfor Aker stadion. Saken fortsetter under bildet.

Glimt-supporterne Per-Magnus Amdam Johansen og Robert Pettersen plasserte et skap utenfor Aker stadion søndag morgen.

Foto: Other Agency

Glimt-supporteren innrømmer at han ble overrasket over hvor greit det gikk å sette opp skapet, men at ting eskalerte da Molde-leiren plutselig dukket opp.
– Plutselig dukket Ørjan Nygård opp (tidligere fysisk trener i Bodø/Glimt og nåværende fysisk trener i Molde, journ.anm). Han synes det var utrolig artig og «helt strålende», som han sa. Vi fikk snakket litt løst og fast om Bodø/Glimt, så det var veldig hyggelig, forteller en entusiastisk Per-Magnus Amdam Johansen til Eurosport.no.
– Like etter begynte det å dukke opp flere fra pressen, før også Erling Moe kom kjørende i en rød Mercedes.
– Hva sa Erling Moe om stuntet?
Han sa at dette var «midt i blinken» og at det var «bra humor», så det var egentlig utrolig positiv respons fra alle og enhver. Vi har også fått flere meldinger fra Molde-supportere som syntes det var kult. Helt fantastisk respons egentlig, svarer Johansen.

– Overveldende respons

Per-Magnus Amdam Johansen, som opprinnelig er fra Vadsø i Finnmark, har vært hardbanket Glimt-supporter hele livet. Nå er Johansen bosatt på Sjøholt i Ørskog kommune på Sunnmøre, mens makker Robert Pettersen bor i Tingvoll kommune.
For å kunne gjennomføre stuntet i Molde opprettet duoen en spleis for å få nok penger til utgifter. Og responsen har ikke latt vente på seg.
– Det har rett og slett vært helt overveldende. Vi hadde blitt glade for 500 kroner, men nå er summen godt over 7000. Samtidig som at stuntet går viralt på Facebook og Twitter, forteller Johansen.
Pengene som er til overs etter at kostnadene er betalt skal gå uavkortet til noe spesielt.
– Det kom jo masse penger inn, og overskuddet går – ikke overraskende nok – til Bodø/Glimt og deres ungdomsavdeling. Vi har jo lyst på flere seriegull, og ungdomsavdelingen fortjener den oppmerksomheten, sier han videre.
PS: Skapet utenfor Aker stadion er låst fast med kodelås og kjetting, og verken Johansen eller Pettersen ønsker å røpe koden til noen før etter kampslutt i Molde.
Se det famøset intervjuet med Molde-trener Erling Moe etter kampen mot Bodø/Glimt her.

Moe: – Godt å få satt skapet litt på plass

Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
21 TIMER SIDEN