Den tidligere Start-spilleren kom tilbake til klubben som leder av utviklingsavdelingen i 2018. Ifølge klubbens egne nettsider, som melder nyheten, har han vært sentral i etableringen av samarbeidsmodellen der de har skrevet avtaler med flere breddeklubber i regionen.
Siden Tor-Kristian Karlsen forsvant fra sportslig leder-rollen ved nyttår, og Christopher Langeland ikke lenger er arbeidende styreformann, har Håland blitt stadig mer sentral rundt spillerlogistikk.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
11 TIMER SIDEN
– Vi har en visjon om å inspirere barn og voksne på Sørlandet, og de siste årene har det blitt tydeligere at vi vil gjøre det blant annet gjennom å ha en god andel sørlandske spillere. Vi ønsker at de beste sørlandske spillere spiller her. Det er alltid noen som blir så gode at de tar steg videre, men vi ønsker at de beste unge spillerne utvikler seg her og kan ta steget videre ut i verden ved gode prestasjoner for Start, sier Håland, og trekker frem at de nylig spilte med åtte sørlendinger fra start mot Molde.
Nå får han formelt ansvaret med å jobbe strategisk med langsiktig sportslig utvikling, og er øverste ansvarlige for driften av sport med 45 ansatte, skriver ikstart.no.
– Atle kom inn i klubben som utviklingsleder. Det siste året har han tatt et stadig bredere ansvar. I perioden har det skjedd utrolig mye positivt. Vi har skapt et godt og faglig sterkt miljø rundt A-Laget, og etablert det sterkeste utviklingsarbeidet Start har hatt. Vi har opprettet et godt samarbeid med en rekke lokale klubber og vi har bygget nettverket rundt klubben. De beste resultatene blir skapt over tid og jeg er helt sikker på at det fundamentet vi nå har lagt, og arbeidet vi gjør vil skape stor suksess for Start og fotballen på Sørlandet over tid, sier Robin Reed, styreleder i Start En Drøm.
Det ble litt storm da klubben inngikk en ordning med den mangeårige agenten Stig Lillejord på en formidlerkontrakt, for å bidra med spillerlogistikken. Blant annet Eurosport-ekspert Joacim Jonsson uttalte seg kritisk til potensielle interessekonflikter i en blogg. Ifølge Norges Fotballforbund har imidlertid Start sitt på det rene.
Fædrelandsvennen har tatt opp kritikken med Håland, som ifølge avisen tidligere ikke har ønsket å bli intervjuet om sin nye rolle tidligere.
– Vi samarbeider godt. Det fungerer ikke på en annen måte enn at han har en formidleravtale. Folk klarer ikke å se hva som er hva her. Han er ikke ansatt i klubben, sier Håland, som også får spørsmål av Fædrelandsvennen om at det er blitt hevdet at det har vært med på å undergrave hans rolle.
– Jeg kunne ikke brydd meg mindre, men jeg er totalt uenig. Det viser mangel på forståelse for hvor mange ting som skal driftes i en klubb. Jeg har ikke brukt en kalori på det. Hvis man tror man ikke kan lære noe om dette fra en mann som har jobbet med det i 25 år, så er man ute og sykler. Spillerlogistikk er et stort arbeid. Det er en fulltidsjobb bare det, sier han til avisen.

Ble tidenes yngste TIL-spiller – dette sier han om United-overgangen

Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
I GÅR PÅ 23:09