22. april 2019 var sist han var i aksjon i en seriekamp. Da for Molde borte mot Lillestrøm i en 2-0-seier på Åråsen.
– Det må være det lengste oppholdet uten tellende kamper jeg har hatt i karrieren min. Jeg hadde en stygg skade i Hødd en gang også, men dette er lengre, sier han til Eurosport.no.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
8 TIMER SIDEN
Det er faktisk ikke før den siste måneden at 27-åringen virkelig har følt at kroppen er 100 prosent tilbake der den en gang var. Og det føles godt.
– Jeg har trent med ball siden nyåret, men det var akkurat nå jeg følte jeg virkelig var klar for kamper igjen.
– Det er noe helt annet når du får bruke ballen igjen og kjenne på det. Nå er jeg jo 100 prosent frisk. Når du har vært ute så lenge setter du ekstra pris på det.

Koronaviruset både heldig og uheldig

Han har stor forståelse for at det meste er satt på vent etter at koronaviruset skyllet inn over Norge. På én måte var det dårlig timing også for Ulland Andersen selv.
– Jeg var egentlig veldig godt i gang med treningskampene og følte meg veldig bra nå, så det var synd at det skulle komme akkurat nå.
Men samtidig:
– For min del personlig har det også vært en liten fordel. Jeg har fått trent opp kroppen litt ekstra, så nå er det egentlig bare kamper og kamptrening jeg mangler. Jeg vil si jeg står sterkere stilt til sesongstart nå enn hvis den hadde begynt som normalt i april.
Se Eurosport Norge sitt sendeskjema her:
Saken fortsetter under:

– Går inn i en sone

Skaden han fikk, etter den svært så positive starten i Molde, traff han hardt. Men mentalt gjorde den tidligere Strømsgodset-favoritten en omstilling.
– Du går inn i en sone der du er vant til å ikke spille kamper. Jeg ble egentlig vant til å ikke få det kicket i helgene. Den perioden har egentlig bare fortsatt enda lenger for min del med koronaviruset.
– Det er jo veldig tungt i starten. Så må du bare akseptere situasjonen og gå inn i en sone hvor du godtar at det bare blir kjedelig trening i en god stund framover. Det tror jeg er viktig i en sånn prosess, sier han.
Karrieren fryktet han aldri ordentlig for.
– Jeg var aldri redd for å ikke kunne spille igjen. Men du lærer deg virkelig å kjenne kroppen din. Det er mange ting som må bygges opp etter en stygg skade.
Og først nå er han altså helt klar igjen - med en beryktet frisparkfot som skremte en rekke Eliteserie-keepere både i 2017 og 2018.
– Det er jo det som er gøy for meg. Det å kunne terpe på frispark, leke med ballen og den typen ting. Det er viktig å sette pris på det når du har det, og det kjenner du ekstra godt etter en lang skade.
– Det blir litt ekstra tid til frisparkene nå, og jeg merker det sitter noenlunde greit. Jeg håper å få vist det i 2020, så jeg håper vi kommer i gang snart.
For nesten nøyaktig ett år siden ble Ulland Andersen far:
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07