Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK og Hareide har bekreftet ansettelsen: – Den eneste med autoritet og kraft til å løfte RBK

Sondre Skandsen

Oppdatert 18/08/2020 klokken 15:55 GMT+2

Åge Hareide forteller at han kommer til å utdype om Rosenborg-jobben i løpet av tirsdagen. Han har senere bekreftet ansettelsen.

Åge Hareide

Foto: Scanpix

Eurosport.no snakket med Åge Hareide tirsdag morgen. Da fortalte han at han satt relativt opptatt, uten å forklare noe ytterligere.
– Du får en kommentar senere i dag, sa han på telefon.
– En offentlig kommentar med Rosenborg?
– Det kommer en offentlig kommentar i dag.
Overfor Dagbladet bekrefter Hareide senere tirsdag at han skal presenteres. Det samme har han gjort overfor andre medier. I 13-tiden bekreftet også Rosenborg nyheten.
Det ventes en pressekonferanse med klubben og Hareide 17:00.
Dette blir kjent dagen etter NRK først kom med opplysningene om at den meritterte treneren og Rosenborg hadde kommet til enighet om en kontrakt. Det skal være snakk om en kontrakt på ett og et halvt år, ifølge NRK.no.
Eurosport.no har også vært i kontakt med Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, tirsdag morgen. Da hun ble konfrontert med Hareides uttalelser, sa hun følgende:
– Vi melder fra hvis vi har noe å melde i dag, det er det jeg kan si nå.
Senere på dagen var Eurosport.nos reporter tilstede da en smørblid Hareide kom ut av Brakka, for å gå de få meterne bort til Scandic-hotellet der pressekonferansen finner sted.
Han smilte i solskinnet og minnet vennlig om koronaavstanden til det ventende pressekorpset, før han innrømmet at det er spesielt å være tilbake i rollen som Rosenborg-trener, nærmere 17 år etter at han var der sist.

– Ingen andre kunne tatt over

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er klar på at Rosenborg har gjort en meget klok ansettelse.
– Det er helt riktig av RBK. I den situasjonen de er i nå, så er det ekstremt få trenere som kunne tatt over. Åge Hareide er fort den eneste norske treneren som har autoriteten og kraften til å løfte RBK til gamle høyder, sier han.
Eksperten betviler på ingen måte motivasjonen eller evnen Hareide har til å kunne gjenskape bragder i Trondheim.
– Han hadde aldri tatt denne jobben om han ikke visste han kunne gjøre en forskjell. Hareide har ikke lyst til å avslutte en fantastisk karriere med en nedtur i Trondheim. Han er nok mer gira enn noen gang.
Dette sa Mikke Dorsin søndag kveld:
picture

Hareide har tidligere bekreftet nye RBK-samtaler – dette sier Rosenborg-sjefen om trenersituasjonen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame