Koronapandemien fører til at lagene i Eliteserien velger å gjøre unna hele sesongoppkjøringen hjemme i Norge, istedenfor å reise på treningsleir til varmere strøk.
Det får større konsekvenser for enkelte av lagene enn andre.
I Tromsø venter fortsatt flere måneder med vinter, noe som gjør at laget er avhengig av å kunne trene innendørs.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
2 TIMER SIDEN
Ingen av hallene som er tilgjengelige, kan tilby full elleverbane.
– Vi har ingen stor hall, så det blir trening i to mindre haller i byen. Det er en hall med syverbane, Skarphallen, og så er Lerøyhallen litt større. Den banen tilsvarer vel en åtter/nier-bane. Vi kommer til å bytte litt på de to, sier hovedtrener i TIL, Gaute Helstrup til Eurosport.
Det betyr at laget som rykket opp igjen til Eliteserien på første forsøk, må sørover for å få trene på full bane, før været tillater trening utendørs på Alfheim.
Det bekymrer tilsynelatende ikke TIL-treneren.
– Jeg tror vi har fått til en bra miks, med Skarphallen og Lerøyhallen. Det blir masse trening innendørs de første ukene, før det blir noen innenlandsreiser, og så får vi den siste måneden inn mot sesongen på full bane. Jeg har troen på at det er en veldig god plan, sier Helstrup.

Bytter ut Spania med Fredrikstad

Tromsø-klubben starter oppkjøringen mandag 18. januar, og har planlagt reiser til blant annet Lillestrøm, Oslo og Stavanger, slik at de kan trene på elleverbane.
I tillegg byttes turen til Spania ut med treningsleir i Fredrikstad.
– Det er ikke noe must å komme seg til utlandet, selv om det har vært fine turer til Spania tidligere. Vi får noen reiser innenlands istedenfor, der vi får trent godt og tilbringe tid sammen utenfor banen også, så det tror jeg blir bra, sier Helstrup.
Fra og med 8. mars er planen å kunne trene utendørs på Alfheim.

Ønsker nye fjes inn

I løpet av pre-season skal Gutan få testet Eliteserienivået i treningskamper mot VIF, Viking og Glimt.
Før overgangsvinduet stenger og sesongen går i gang håper Helstrup å signere noen nye spillere.
– Vi har fått signert nye avtaler med flere av guttene allerede, og fikk Espejord på plass på en ny låneavtale, noe vi er veldig fornøyd med. Vi har gjort en god jobb med de interne, og så skal vi jobbe med å få noen utenfra også. Det trenger ikke nødvendigvis å bli så mange, men vi har helt klart lyst til å hente inn noen. Det er alltid positivt å få inn nye fjes, sier Helstrup.
Pandemien fører ikke bare til at treningsleiren må legges til Norge, den kan også gjøre at det blir vanskeligere å kjøpe spillere fra utlandet. Det passer det nordnorske laget ypperlig.
– Vi synes hjemmemarkedet er mest interessant. Aller helst vil vi ha nordnorske spillere eller spillere med tilknytning til Nord-Norge, men også andre spillere i Norge. Nå når landegrensene er stengt så må det jo nesten bli sånn også.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
3 TIMER SIDEN